Televízne tipy: Začiatok olympijských hier a Dokonalá lúpež s Gerardom Butlerom

gerard Gerard Butler vo filme Dokonalá lúpež. Foto: Reprofoto/Youtube

Pred nami je víkend a s ním aj výber televíznych tipov. V piatok sa začínajú olympijské hry, preto bude víkend na Dvojke plný športu. Ak nie ste nejaký športový fanúšik, pripravené sú pre vás drámy, kriminálne trilery či historický film.

PIATOK

Dan Přibáň patrí medzi súčasných najznámejších cestovateľov v Česku. V roku 2016 podnikol Dan so svojou posádkou jednu z najnáročnejších expedícii. Rozhodli sa prejsť na dvoch trabantoch naprieč celou Austráliou. Ich výprava sa začína v austrálskom meste Perth a odtiaľ pokračujú ďalej. Za pol roka stihli prejsť Východný Timor, Indonéziu, Malajziu a Thajsko. Dokumentárna road movie Trabantom do posledného dychu odvysiela Dvojka v piatok o 23:25.

Pokojné francúzske mestečko rozruší nález mŕtveho muža. Vyšetriť túto vraždu prichádza komisár z Paríža Pierre Niemans, ktorého si zahral Jean Reno. Túto vraždu vyšetruje aj miestny policajt. Ďalšia vražda na seba nenechá dlho čakať a vyšetrovatelia nájdu ďalšie telo. Či sa vyšetrovateľovi Pierrovi podarí prísť na to, kto je za týmito ohavnými vraždami, uvidíte v piatok na Jednotke o 22:25 vo filme Purpurové rieky.

Dnes sa oficiálne začali letné olympijské hry v Tokiu. Na piatok o 20:10 je na Dvojke pripravený záznam z Otváracieho ceremoniálu.

SOBOTA

Celá sobota bude na Dvojke venovaná práve olympijským hrám. Od skorého rána sú pripravené zápasy a súperenia v rôznych športoch – volejbale, cyklistike, vzpieraní, lukostreľbe, hádzanej, džude.

Sydney Hall je mladý človek, v ktorom talent na písanie odhalil jeho učiteľ a vyzýva ho k tomu, aby sa dal na spisovateľskú dráhu. Sydney napíše úspešný bestseller inšpirovaný úmrtím jeho spolužiaka. Je slávny, no jeho vzťah s priateľkou sa aj práve preto pomaly rozpadá. Jedného dňa potom jeho priateľka zmizne. Po desiatich rokoch detektív hľadá spisovateľa Sydneyho, keďže jeho knihy sú spojené s podpaľačstvom. Film Sidney Hall sa začne o 20:00 na Nova Cinema.

Film režiséra Toma DiCilliho Život v oblakoch reflektuje komplikovaný proces vzniku nezávislého filmu. Hlavný hrdina je režisér Nick, ktorý sa snaží vytvoriť svoj vysnívaný projekt, no, bohužiaľ, natáčanie sa pre neho stáva nočnou morou. Okolo neho sa dejú neočakávané zvraty a pohromy a je len na režisérovi, či tento boj ustojí. Film má začiatok o 22:25 na ČT Art.

NEDEĽA

V Los Angeles prepadli vozidlo, ktoré slúžilo na prevoz peňazí. Celá akcia je zmarená a Merrimen je nútený strieľať do policajtov a ochranky. Toto prepadnutie má vyšetriť šerif Nick, ktorý má pri vyšetrovaní nezvyčajné praktiky. Po tejto neúspešnej akcii sa Merrimen rozhodne vykradnúť najstráženejšiu banku v Los Angeles. Nick pozná miesto, kde sa Merrimen so svojím gangom stretáva. Odtiaľ odvedie barmana a začne ho vypočúvať. Dozvedá sa dátum, kedy plánuje Merrimen okradnúť banku. V deň prepadu sa stretnú v banke, kde začnú medzi sebou vyjednávať. No Merrimen má iné plány a chce šerifa len zdržať. Film Dokonalá lúpež pôjde o 20:30 na TV Markíza.

Film podľa skutočných udalostí. Zdravotník amerického letectva U.S. Air Force Williama Pitsenbarger zachránil vo Vietname desiatky životov. Keď sa v roku 1966 odohrávala jedna z najkrvavejších vietnamských bitiek, mladý zdravotník sa rozhodol opustiť relatívne bezpečné miesto vo vrtuľníku a začal zachraňovať vojakov. O 32 rokov neskôr dostane Scott Hoffman za úlohu zostaviť posudok, podľa ktorého rozhodnú, či si zdravotník zaslúži ocenenie za statočnosť – medailu cti. Pri vyšetrovaní prichádzajú na povrch závažné utajované skutočnosti. Film Najvyššia pocta odvysiela TV JOJ o 20:35.

V nedeľu počas celého dňa bude Dvojka vysielať olympijské hry v Tokiu, kde diváci uvidia ďalšie zápasy a zápolenia v letných športoch.


Ďalšie články