Po dvojici svedkov, ktorých obvinila inšpekcia, polícia vyhlásila pátranie

Na archívnej snímke policajní príslušníci kontrolujú vozidlo, ilustračný záber. Foto: Miroslav Košírer/TASR Na archívnej snímke policajní príslušníci kontrolujú vozidlo, ilustračný záber. Foto: Miroslav Košírer/TASR

Po dvojici spolupracujúcich obvinených, voči ktorým inšpekcia podala trestné oznámenie pre krivú výpoveď, bolo dnes vyhlásené pátranie. Ide o Petra Petrova a Mateja Zemana zo zločineckej skupiny takáčovcov.

Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytol hovorca generálnej prokuratúry Dalibor Skladan. V utorok polícia zadržala v rámci tejto kauzy ďalšieho takáčovca Csabu Dömötöra.

„Obvinenie bolo vznesené voči trom osobám, a to Cs. D, P. P. a M. Z. Po dvoch osobách bolo vyhlásené pátranie,“ spresnil pre TASR Skladan. Už skôr informoval, že vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby zatiaľ nepredložil podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby zadržaného Csabu Dömötöra. V utorok bol vypočutý.

Dozorový prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava na podklade vyšetrovacieho spisu preskúmava zákonnosť a odôvodnenosť uznesenia vyšetrovateľa o vznesení obvinenia. Zaistené nemali byť a ani neboli žiadne osoby z prostredia polície ani prokuratúry.

Pátranie po dvojici vyhlásilo Okresné riaditeľstvo Bratislava II ako pátranie po obvinených.

Trojica obvinených pritom doteraz spolupracovala s políciou na vážnych kauzách. Napríklad Zeman vypovedal v procese s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom.

(tasr, mag)


Ďalšie články