Nález leteckej bomby v Bratislave paralyzoval dopravu

Pre nález bomby v okolí Mlynských nív v Bratislave odporuèili evakuáciu Uzatvorenie ulíc v okolí Mlynských nív z dôvodu nájdenej leteckej bomby na stavenisku na Chalupkovej ulici v Bratislave. Foto: Jaroslav Novák/TASR

AKTUALIZOVANÉ Pre nález leteckej bomby z druhej svetovej vojny na Chalupkovej ulici v Bratislave pyrotechnik okamžite odporučil evakuáciu okolitých budov, ako aj autobusovej stanice Mlynské nivy. Paralyzovaná verejná i individuálna doprava v centre hlavného mesta.

Stalo sa tak v utorok po 8.00 h pri pyrotechnickom prieskume v areáli staveniska na Chalupkovej ulici. „Policajti v súčasnosti vykonávajú na mieste potrebné úkony. V tejto súvislosti žiadame občanov aby sa vyhli danému miestu nálezu, priľahlým uliciam a keď sa nachádzajú na mieste, aby sa riadili pokynmi polície,“ spresnila polícia.

Ľudia čakajú pred uzatvorenou autobusovou stanicou Mynské nivy. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Leteckú bombu z druhej svetovej vojny prevážajú na zneškodnenie mimo zastavaného územia hlavného mesta.

„Trasa prevozu bude smerovať z Chalupkovej ulice na Košickú ulicu, cez Most Apollo na Dolnozemskú ulicu smerom cez Rusovce mimo zastavaného územia Bratislavy,“ spresnili na sociálnej sieti bratislavskí krajskí policajti. Následne dôjde k odbornému zneškodneniu munície.

Po celý čas prevozu budú na bezpečnosť dohliadať policajti. Polícia preto apeluje na občanov, aby rešpektovali výzvy a pokyny polície po trase prevozu a dbali na zvýšenú bezpečnosť.   

Paralyzovaná doprava

Pre nález leteckej bomby bola paralyzovaná verejná i individuálna doprava. Polícia musela totiž uzavrieť ulice v okolí Chalupkovej a Mlynských nív.

Nález nevybuchnutej leteckej bomby, Mlynské nivy, Bratislava. Foto: Polícia SR – Bratislavský kraj/FB

„Paralyzované sú autobusové a trolejbusové linky MHD v centre mesta. Električková doprava však naďalej premáva podľa grafikonu,“ informoval hovorca Dopravného podniku Bratislava (DPB) Martin Chlebovec.

Autobusový dopravca Slovak Lines informuje o uzavretí autobusovej stanice na Bottovej ulici a priľahlých ulíc. „S bezpečnostnými zložkami koordinujeme a opätovné otvorenie stanice odhadujeme zhruba za tri hodiny,“ uviedol na sociálnej sieti dopravca. Autobusové spoje s vozidlami, ktoré sa momentálne nachádzajú v priestoroch stanice, aktuálne nepremávajú až do opätovného otvorenia stanice.

Uzatvorená Košická ulica z dôvodu nájdenej leteckej bomby na stavenisku na Chalupkovej ulici v Bratislave. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Kolóny a uzavreté ulice

Ostatné spoje, ktoré boli v teréne pred uzavretím stanice, budú podľa dopravcu premávať. V smere Senec a Pezinok však obslúži cestujúcich zastávka na Prievozskej ulici. V smere na Šamorín môžu cestujúci nastupovať a vystupovať na Pažítkovej ulici a na smer Záhorie môžu využiť zastávku na Račianskom mýte. „Diaľkové a medzinárodné spoje budú premávať z Bajkalskej ulice,“ spresnil Slovak Lines.

Uzatvorená autobusová stanica Mynské nivy z dôvodu nájdenej leteckej bomby. Foto: Jaroslav Novák/TASR

V centre Bratislavy sa pre nález leteckej bomby začínajú tvoriť aj rozsiahle kolóny. Zelená vlna RTVS informuje o uzavretí ulíc Mlynské Nivy, Košická, Landererova, Karadžičova v okolí autobusovej stanice.

Bratislavskí krajskí policajti v utorok ráno informovali o náleze leteckej bomby na stavenisku na Chalupkovej ulici. Pyrotechnik okamžite odporučil evakuáciu okolitých budov, ako aj autobusovej stanice. Polícia žiada občanov, aby sa vyhli miestu nálezu, priľahlým uliciam a aby sa riadili pokynmi polície, ak sa nachádzajú na mieste.

Ľudia počas evakuácie okolitých budov pri autobusovej stanici Mynské nivy. Foto: Jaroslav Novák/TASR


Ďalšie články