Televízne tipy: Dokument o posledných vysokohorských nosičoch v Európe a ich slobode

sloboda pod nákladom Z filmu Sloboda pod nákladom. Foto: Reprofoto/youtube

Pred nami je víkend a s ním aj výber televíznych tipov. Čaká nás dráma s Kňažkom, kriminálne thrillery či dokument o vysokohorských nosičoch.

SOBOTA

Režisér filmu Requiem za sen sa snažil zachytiť rôzne typy závislostí súčasnej spoločnosti. Vykresľuje štyri príbehy. V prvom Sara podľahla pozeraniu televíznych programov. Práve teraz drží drastickú diétu, aby sa mohla zúčastniť na jednej populárnej šou. Jej syn Harry sa spolu so svojou priateľkou Marion uchyľuje k drogám, ktoré sú podľa nich jedinou cestou, ako utiecť pred neprajnou realitou. V tom dvojicu podporuje Tyron, najlepší priateľ Harryho, ktorý sa živí predajom drog. Každý z nich sa pomaly dostáva do bludného kruhu, z ktorého nie je jednoduché uniknúť. Film sa začne o 22:35 na ČT art.

Robert pracuje ako karikaturista v San Francisco Chronicle, kde sa dostane k prípadu záhadného vraha, ktorý je na verejnosti známy pod menom Zodiac. Vrah zabil mladú Darlene a zranil jej priateľa. Zodiac pošle do novín list, v ktorom tvrdí, že zabíjal už skôr. Neskôr zaútočí znovu a zabije ďalšiu ženu a zraní jej priateľa. Týmto prípadom začína byť Robert posadnutý a chce Zodiaca nájsť za každú cenu. Kriminálny thriller Zodiac je pripravený na Nova Cinema o 22:25.

NEDEĽA

Pavol Barabáš má viacero filmov s horskou tematikou. Jeden z nich natočil v roku 2016 a práve ten odvysiela v nedeľu Dvojka. Vysokohorskí nosiči na Slovensku sú poslednými mohykánmi tohto povolania v Európe. Denne zásobujú chaty nákladom, ktorý vynášajú na chrbtoch. Ich konanie nie je len prácou alebo zdrojom zárobku, je i cestou k vnútornému pokoju. Dokument Sloboda pod nákladom má začiatok o 20:30.

Nedeľný večer bude na Jednotke venovaný móde. Pripravený je dvojdielny film Salón sestier Fontanových. Sestry sa ako návrhárky preslávili nielen v Taliansku, ale aj v Spojených štátoch. Všetko sa začalo tým, keď sa Micol Fontana spolu so svojimi sestrami vybrala do Ríma, kde toto krásne mesto dobyli svojou módou. Ich módne kreácie sa stali symbolom talianskeho štýlu a elegancie na celom svete. Od 20:30 uvidíme prvú časť, druhá časť bude nasledovať o 22:20.


Ďalšie články