Vytvorte si vlastnú pohľadnicu a pošlite ju známym. Pomôže vám Slovenská pošta

IMG_4030 Ilustračný obrázok. Foto: Martin Minka

Pravidelná rubrika o technológiách, aplikáciách a novinkách zo sveta smartfónov a inej elektroniky.

Posielanie pohľadníc sa napriek digitálnej dobe nestalo prežitkom. Mnohí ľudia radi pošlú malú pozornosť poštou na sviatky či z ciest.

Poslať pohľadnicu s vlastným motívom teraz umožňuje Slovenská pošta priamo na svojej stránke. Zabezpečiť dokáže nielen vopred načasované odoslanie na sviatky, ale aj pohľadnice z ciest, a to bez nutnosti zájsť na prevádzku pošty.

Tentokrát bez aplikácie

Napriek tomu, že sa postupne všetky webové funkcie presúvajú do aplikácií, si osobnú pohľadnicu môžete vytvoriť len prostredníctvom internetovej stránky. Celý proces sa začína výberom formátu. Popri možnosti veľkej a malej pohľadnice prekvapí možnosť širokého rozmeru.

Nasleduje výber orientácie pohľadnice a možnosti orámovania v rôznych témach. Takisto je nutné nahrať do systému vlastnú fotografiu, ktorá bude na prednej strane pohľadnice.

Rozosielanie z celého sveta do celého sveta

Keďže na odoslanie takejto pohľadnice stačí pripojenie k internetu, na teoretickej úrovni ju môžete poslať z ktoréhokoľvek štátu. Či už teda budete dovolenkovať v rámci Európy, v Amerike či na juhovýchode Ázie, pohľadnica bude doručená.

Pri vypisovaní adresy príjemcu sa vo výbere krajiny nachádzajú všetky svetové štáty, takže ani tu nie sú žiadne obmedzenia. Treba však pamätať na to, že lokalita určuje cenu poštovného. Skúšobná pohľadnica do Českej republiky stála 1,40 eura.

pohľadnice pošta
Foto: Martin Minka

Okamžitá platba a odoslanie v réžii pošty

Termín odoslania si môže zákazník určiť sám. Základnou možnosťou je doručenie čo najskôr, zvyčajne za tri až päť pracovných dní. Je však možné pohľadnicu pripraviť aj na niekoľko mesiacov vopred tak, aby prišla presne v daný deň, napríklad na narodeniny.

Po vyplnení adresy a odkazu na zadnej strane pohľadnice, pri ktorom môžete zvoliť rôzne štýly a farby písma, prichádza čas na platbu. Tú možno vykonať bankovou kartou alebo poštovou kartou. Po zaplatení vám príde potvrdzovací e-mail.

Poslať pohľadnicu bez nutnosti zájsť na prevádzku pošty a prakticky z akéhokoľvek miesta na planéte môže byť veľmi praktické. Či už ide o pozdrav z dovolenky pri mori alebo jednoduché narodeninové prianie, máte možnosť potešiť blízkych vlastnou pohľadnicou.


Ďalšie články