Televízne tipy: Finále majstrovstiev Európy vo futbale a film o jednom veľkom zázraku

13305180_919841698139380_4099537566717289584_o Film Zázraky z neba. Foto: Miracles From Heaven/FB

Tento víkend nás čakajú filmy podľa skutočných udalostí, slovenská klasika a v nedeľu vyvrcholenie futbalových majstrovstiev Európy – zápas Taliansko proti Anglicku.

SOBOTA

Tentokrát film inšpirovaný skutočnými udalosťami: desaťročná Anna trpí nevyliečiteľnou chorobou, lekári sú bezradní. Jej matka sa však nevzdáva. Anna navyše nešťastne spadne zo stromu. Lenže napodiv, stane sa zázrak a Anna sa začne pomaly uzdravovať. Film Zázraky z neba o 13:25 na TV Markíza.

V sobotu bude pokračovať aj druhá časť filmového seriálu Adam Šangala, natočeného podľa románu Ladislava Nadaši-Jégeho. Adama Šangalu si zahral Ivan Palúch, jeden z najvýraznejších osobností slovenského filmu. V júli 2015 Palúch zomrel vo veku 75 rokov, seriál sa vysiela pri príležitosti výročia jeho úmrtia. Adam Šangala začne o 20:10 na Dvojke.

NEDEĽA

V nedeľu večer o 21. hodine vyvrcholí európsky šampionát vo futbale. Naši hráči nás potešili v jednom zápase, ale jedno z mužstiev, ktoré hralo najkrajší futbal, bolo Taliansko. Vo finále nastúpi proti Anglicku, hrá sa – čo nie je veľmi fér – v Londýne. Jednotka bude mať v nedeľu večer určite rekordnú sledovanosť.

Ešte predtým si možno pozrieť aj zaujímavé filmy. Napríklad jeden slávny snímok, ktorý má už dva remaky. Joanna cestuje so svojím manželom na jachte. Je to veľmi bohatá žena, no napriek tomu nechce Deanovi zaplatiť za odvedenú prácu. Osud vie byť krutý: Joanna nešťastne spadne cez palubu a stratí pamäť. Manžel ju opustí a Deanovi napadne plán pomsty. Joanne nahovorí, že je jej manželom a zoberie ju bývať k sebe do starého domu. Film z roku 1987 Cez palubu pôjde o 13:20 na TV JOJ.

Medená veža patrí dodnes medzi jeden z najobľúbenejších slovenských filmov. Mal aj úspech v kine, kde si ho kedysi pozrelo skoro pol milióna divákov. Tento dobrodružno-romantický film sa odohráva v prostredí Vysokých Tatier, traja kamaráti pracujú počas letnej sezóny na vysokohorskej chate. Všetko skomplikuje príchod mladej študentky, ktorú si zahrala Emília Vášáryová. Dovtedy priateľské vzťahy zamotá táto mladá študentka, čo vyústi do tragického konca. Film Medená veža začne o 16:30 na Jednotke.


Ďalšie články