Friendspire: Spoznajte nové filmy, seriály či knihy podľa vašich preferencií

IMG_3507 Ilustračný obrázok. Foto: Martin Minka

Pravidelná rubrika o technológiách, aplikáciách a novinkách zo sveta smartfónov a inej elektroniky.

Sledovanie filmov alebo seriálov je celoročne aktuálna záležitosť. Mnoho ľudí si nimi kráti dlhé zimné večery, ale aj teplé a dlhé letné večery. Nájsť dobrý kus vyhovujúci požiadavkám ale nemusí byť jednoduché.

S výberom chce pomôcť aplikácia Friendspire. Na základe preferencií a obľúbených žánrov používateľa dokáže odporučiť zaujímavé filmy, seriály, knihy a podcasty.

Jednoduché otázky na začiatok

Pri prvom spustení aplikácie Friendspire dostane používateľ niekoľko jednoduchých otázok. Zisťujú sa nimi osobné preferencie, vaše názory na filmy, seriály či jednotlivé žánre. Na škále od jedna do desať treba ohodnotiť aspoň jeden film.

Prostrediu to pomáha lepšie nastaviť odporúčania, v podstate si vytvárate vlastnú bublinu, kde sa budete hýbať. Časom sa vám vaša bublina dokáže zdokonaľovať či mierne zmeniť, pokiaľ začnete častejšie hodnotiť a sledovať iný žáner filmov. Samozrejme, nechýba možnosť zmeniť obľúbené položky v nastaveniach.

friendspire aplikácia
Foto: Martin Minka

Pestrý výber v každej kategórii

Aplikácia je rozdelená do štyroch hlavných panelov, pričom prvé dva z nich sú ďalej delené na oblasť filmov, seriálov, kníh a podcastov. Pokiaľ chcete, aby vám aplikácia odporúčala reštaurácie v okolí, musíte jej udeliť prístup k polohe zariadenia.

V časti Find, čiže nájsť, Friendspire ponúka výber filmov. Prioritným kritériom sú vaše obľúbené žánre, ale takisto aj trendy-novinky.

Tvorba vlastných zoznamov a ukladanie na neskôr

Druhou časťou sú položky označené ako Saved, čiže uložené. Tam si používateľ môže zaradiť odporúčané filmy, ktoré si plánuje pozrieť. Všetky odporúčania je tiež možné ukladať do zoznamov, ktoré vytvoríte.

Friendspire umožňuje označiť aj konkrétne položky ako už videné. Vtedy je možné k danému filmu či seriálu pridať hodnotenie, prípadne aj krátky názor. Tu pomáhate tvoriť bubliny iným.

friendspire aplikácia
Foto: Martin Minka

Ku každému dielu sú priradené podrobnosti, ako hodnotenia, krátky popis deja alebo herecké obsadenie. K dispozícii sú aj komentáre a hodnotenia používateľov.

Celkové fungovanie aplikácie je hladké a jednoduché, žiadne ovládanie, nič navyše sa netreba učiť. Počas jej používania zaváhala len jediný raz, takže ani optimalizácia na tom nie je zle.

Friendspire: Nekonečný zoznam odporúčaní

Aplikácia Friendspire robí to, na čo je určená, poriadne a bez zaváhania. Vo vrecku nohavíc vďaka nej môžete nosiť desiatky, ba i stovky odporúčaní na filmy, seriály, podcasty či knihy. Všetko vám to môže pomôcť vyplniť alebo zabíjať voľný čas. Záleží to od vás.

Pokiaľ máte záujem aplikáciu Friendspire vyskúšať, môžete si ju stiahnuť do smartfónov s operačným systémom Android alebo iOS.

friendspire aplikácia
Foto: Martin Minka

Ďalšie články