Televízne tipy: Víkend s futbalom a oscarovými hercami

fsd Film Tri billboardy kúsok za Ebbingom. Foto: ČSFD

Pred nami je víkend a s ním aj výber televíznych tipov. Pripravené sú filmy ako Útek z Alcatrazu, Tri billboardy kúsok za Ebbingom alebo seriál Génius o Albertovi Einsteinovi. A samozrejme futbal, napríklad víkendový šláger Belgicko – Portugalsko.

PIATOK

Frank, ktorého si zahral oscarový herec a režisér Clint Eastwood, bol prevezený do najstráženejšieho väzenia Alcatraz. Nie preto, že by bol nejaký veľký zločinec, ale preto, že zatiaľ utiekol z každého väzenia. Frank sa nevzdáva, každému je jasné, že to vyskúša znova – aj vo väznici, z ktorej sa doposiaľ nikomu nepodarilo uniknúť. Do úteku sa zapoja ďalší traja väzni. Film je natočený podľa skutočných udalostí, v roku 1962 sa naozaj podarilo trom väzňom uniknúť z väzenia. Útek z Alcatrazu začne o 22:30 na Jednotke.

Na piatok je pripravený aj ďalší film s oscarovým obsadením. Frances McDormand tento rok získala Oscara za najlepšiu herečku za film Krajina Nomádov a v roku 2018 to bolo za film Tri billboardy kúsok za Ebbingom a práve tento film ponúka v piatok večer TV JOJ. Mildred je rozvedená matka, ktorá žije spolu so svojím synom na okraji mesta. V minulosti mala aj dcéru, ktorú niekto znásilnil a zabil. Mildred je frustrovaná pomalým vyšetrovaním, preto sa rozhodne prenajať tri billboardy za mestom, kde obviní šerifa z neschopnosti. Všetko sa tým začne vyhrocovať a radikalizovať. Film začne o 20:35.

V piatok pokračujú aj ďalšie dve časti seriálu Génius, ktorý sa v prvej sérii venuje Albertovi Einsteinovi. Dej sa posúva do roku 1932 a manželia Einsteinovci sa pre narastajúce útoky na židovských obyvateľov rozhodli emigrovať z Nemecka do Ameriky. Na to, aby získali víza, musia absolvovať pohovory u amerického konzula. Einstein je dokonca podozrivý z toho, že je členom komunistickej skupiny. Siedma časť seriálu Génius – Albert Einstein začne o 20:35 a ďalšia bude nasledovať hneď po nej.

SOBOTA

Jednotka v sobotu pokračuje s filmami od režiséra Claudea Zidiho. V roku 1974 prišiel s filmom Bažanti idú do boja. Chlapci z Les Charlots idú do armády, ale pri ich šťastí skončia hneď vo väzení. Seržant im dáva úlohy, ktoré väčšinou končia katastrofou, za ktoré idú opäť do väzenia. Film s mnohými komickými situáciami začne o 16:20 na Jednotke.

Ben Whittaker je starší pán, ktorý by si mohol užívať dôchodok. No on má iné plány, chce žiť plnohodnotný život a byť pre svet prospešný. Keď uvidí inzerát, že hľadajú stážistov do modernej internetovej firmy, tak dlho nerozmýšľa a chystá sa na pohovor. Ten s ním vedie Jules, ktorá na prvý pohľad pôsobí ako tvrdá a rázna manažérka, no v osobnom živote rieši krízu s partnerom a nestíha výchovu svojej dcéry. Jules postupne zisťuje, že práve Ben je človek, ktorý chýbal pri riadení firmy. Film Stážista začne o 20:30 na TV Markíza.

Slovensko už na Majstrovstvách Európy vo futbale 2020 dohralo, ale šampionát pokračuje. V sobotu nás čakajú ďalšie dva zápasy, Wales proti Dánsku o 18:00 a výborne hrajúce Taliansko proti slabšiemu Rakúsku o 21:00.

NEDEĽA

Futbal pokračuje aj v nedeľu. Holandsko nastúpi proti Česku o 18:00 a víkendovým šlágrom bude hviezdami nabité Belgicko proti dobre hrajúcemu Portugalsku o 21:00.

Na Českej televízii je poobede pripravená rozprávka od Boženy Němcovej. Rozprávka bola natočená na motív dvoch príbehov od Nemcovej Spravodlivý Bohumil O Čiernej princeznej. Je to príbeh, ktorý sa nám podobá na viacero rozprávok. O kráľovi a kráľovnej, ktorí nemôžu mať deti. Problém vyrieši zlo, a keď sa im narodí dcéra, je vychovávaná pod vplyvom zla. Z týchto vplyvov sa dokáže vymaniť iba vďaka čistej láske k rybárovi Radkovi. Rozprávka O Radkovi a Milene začne o 15:10 na ČT1.


Ďalšie články