O tom, ako získať silu odpustiť, budú hovoriť aj Vladimír Krčméry, Adela Vinczeová či manželia Hoxarovci

Adela Vinzeová Banášová Adela Vinczeová počas tlačovej konferencie predseda Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska (ÚNSS) na tému Nevidíme to až tak čierno, 2018. Foto: TASR - Dano Veselský

V utorok 22. júna budeme môcť sledovať v poradí už ôsmy stream zo série Nie 7, ale 77x. V rámci programu vystúpi viacero osobností zo šoubiznisu, ale i z kresťanského prostredia. 

Stream o tom, ako nájsť silu odpustiť, sa mal pôvodne vysielať už v máji, no z technických príčin bol preložený na neskorší, júnový termín. Januárovou témou bolo odpustenie otcovi, vo februári bol fokus na odpustenie medzi manželmi, v marci bolo témou odpustenie sebe samému a v apríli odpustenie urážok a neprijatia. 

Ako získať silu, keď je ťažké odpustiť

Témou posledného streamu pred letom bude „Ako získať silu odpustiť“.

„Dlho sme sa o tom rozprávali a rozmýšľali, ako ďalej. Prišli sme na to, že mnohí ľudia by aj chceli odpustiť, sledujú naše streamy, no nemajú silu odpustiť. Najbližší live stream sa chceme ponoriť do toho, ako získať túto silu odpustiť, povedať to slovo ‚odpúšťam‘ a viac priblížiť celý proces, ktorý sa za tým skrýva,” objasňuje tému najbližšieho streamu Dávid Janočko, jeden z jeho tvorcov, a dodáva: „Často sa povie: odpustite, no ľudia, ktorí sú zranení, nevedia odpustiť.“

Dávid Janočko. Foto: Matúš Zajac

V rámci streamu vystúpi viacero hostí, niektorých sme mali možnosť počuť už v predošlých streamoch. 

„Medzi hosťami budú ľudia, ktorí s odpustením majú každodennú skúsenosť. Od Ladislava Adamoviča, ktorý túto tému rieši s domovákmi každý deň, až po Michala Libanta, ktorý vysvetľuje, učí a sprevádza procesom odpustenia odsúdených. Bude tam Attila Szajko, tvorca hymny, ktorú počujete na začiatku streamov, a prvýkrát ho budete môcť počuť aj hovoriť na túto tému.“ 

Tvorcovia avizujú aj hostí z prostredia šoubiznisu. Bude medzi nimi napríklad spevák Kuly, reper Majself či moderátorka Adela Vinczeová.

„Na Adelu máme veľmi dobré odozvy, je jednou z tvárí šoubiznisu, ktorá oslovuje aj našu skupinu ľudí. Vie veci povedať veľmi trefne,“ konštatuje Dávid Janočko.

Ďalšími hosťami budú manželia Hoxarovci, ktorí vedú semináre Otcovo srdce, hudobníčka Dominika Gurbaľová, profesor Vladimír Krčméry, teologička Kateřina Lachmanová či kňaz Branislav Kožuch. Vystúpia aj tvorcovia streamu – Puer Dei (Dávid Janočko), biskup Jozef Haľko, Jozef „Jogo“ Mikloško i Braňo Letko. 

Stream bude možné sledovať v reálnom čase na Facebooku i YouTube kanále LCH LIVE v utorok 22. júna so začiatkom o 19:00.

Plány do budúcna

„V lete plánujeme dať pauzu a na jeseň by sme chceli znovu začať. No budeme mať k tomu ešte sedenie a preberieme celkový formát. Je možné, že sa bude viacero vecí meniť,“ opisuje ďalšie kroky Janočko. „Rozmýšľame nad tým, v akých intervaloch robiť streamy ďalej. Závisí to aj od toho, ako sa bude vyvíjať pandemická situácia. Ak príde tretia vlna a ľudia opäť ostanú doma, možno budú ‘hladní’ po live streamoch a modlitbách aj online. Modlíme sa a sme zvedaví, ako nás Boh bude ďalej viesť.“

Všetky doterajšie streamy sú dostupné na stránke projektu 77x.sk.

„Webstránka zatiaľ slúži ako archív predošlých streamov, no do budúcnosti by sme ju chceli rozvíjať tak, aby sa tam ľudia dostali ku kvalitným materiálom, prednáškam, kázňam, svedectvám, odporúčaným knihám a podobne,“ uzatvára Dávid Janočko.


Ďalšie články