Televízne tipy: futbalové majstrovstvá, Krištáľové krídlo a film oscarových režisérov

smrť Film Smrť si hovorí Engelchen. Foto: ČSFD

Pred nami je víkend a s ním výber televíznych tipov. Počas celého víkendu nás čakajú futbalové zápasy, romantika, ale aj odovzdávanie cien Krištáľového krídla.

SOBOTA

Minulý týždeň odvysielala Jednotka francúzsky film Blázni zo štadióna. Tento týždeň si pripravili pokračovanie. Kamaráti sa snažia uchrániť obchod s potravinami pred veľkým náporom supermarketov, ktoré im berú skoro všetkých zákazníkov. Nakoniec Emil odchádza do dôchodku a bažanti sa rozhodnú pomôcť s predajom obchodu. No a vtedy sa začína poriadna zábava. Film Veľký bazár z roku 1973 odvysiela Jednotka o 16:10.

Film natočený podľa knižnej predlohy románu Ladislava Mňačka. Mladý partizán Pavel sa zraní pri oslobodzovaní Zlína začiatkom mája v roku 1945. V nemocnici si spomína na svoje osudové okamihy, ktoré prežil, a snaží sa vyrovnať so svojou najväčšou traumou, a to s vypálením osady Ploština. Režisérmi tohto filmu sú oscaroví režiséri, ktorí ako jediní na Slovensku získali Oscara za film Obchod na korze. Smrť sa volá Engelchen začne o 20:35 na Dvojke.

V sobotu pokračujú majstrovstvá vo futbale. Svoje sily si zmerajú tieto tímy: Maďarsko – Francúzsko, Portugalsko – Nemecko a Španielsko proti Poľsku.

NEDEĽA

Na nedeľu je pripravená romantika z roku 1999 s Juliou Robertsovou. Hollywoodska herečka Anna Scottová sa pri návšteve Londýna náhodou zoznámi s majiteľom kníhkupectva Williamom. Príbeh dvoch ľudí z úplne odlišného prostredia. Notting Hill pôjde o 16:50 na JOJ Plus.

V nedeľu o 18. hodine nás čakajú ďalšie dva zápasy: Taliansko proti Walesu a Švajčiarsko proti Turecku.

Slávnostné udeľovanie cien Krištáľového krídla pre významné osobnosti Slovenska sa uskutoční v nedeľu a priamy prenos bude vysielať Jednotka. Pripravené sú ocenenia v deviatich kategóriách. Jednou z kategórií je aj Medicína a veda, kde sú nominovaní Alexandra Bražinová (epidemiologička, ktorá sa špecializuje na epidemiológiu, ochranu a podporu zdravia), Peter Šimko (rektor Slovenskej zdravotníckej univerzity, hlavný odborník ministerstva zdravotníctva pre úrazovú chirurgiu), Boris Klempa a Pavol Čekan (nominácia im patrí za významný príspevok v boji proti pandémii COVID-19 na Slovensku prostredníctvom vývoja série certifikovaných PCR testov). V poradí už 24. ročník Krištáľového krídla sa začne o 20:30.


Ďalšie články