Slovensko nad koronou vyhráva. Na mape svietia prvé zelené okresy

Z otvorenia Prüger-Wallnerovej záhrady v Bratislave Foto: Pavel Neubauer/TASR

Hoci sa Slovensko ešte pred niekoľkými týždňami trápilo s tvrdým lockdownom, dnes je situácia diametrálne odlišná. Do najpriaznivejšej fázy na covidovej mape sa dokonca dostali dva prvé okresy. Premiantmi sú Šaľa a Turčianske Teplice.

Od pondelka nie je podľa COVID automatu ani jeden okres v čiernej fáze. V druhom stupni varovania sú tri okresy, v prvom stupni varovania ich je šesť, v druhom stupni ostražitosti ich je 29 a v prvom stupni ostražitosti ich je 39. V stupni monitoringu sú dva okresy. Rozdelenie okresov podľa aktuálnej rizikovosti v rámci COVID automatu schválila v stredu 2. júna vláda SR.

V druhom stupni varovania sú okresy Banská Štiavnica, Kysucké Nové Mesto a Myjava. Na interaktívnej mape covidového automatu ich nájdete pod červenou farbou.

Od pondelka sú v prvom stupni varovania okresy Bardejov, Nové Mesto nad Váhom, Ružomberok, Skalica, Sobrance a Trenčín. Podľa COVID automatu im prislúcha ružová farba.

V druhom stupni ostražitosti (oranžové) sú zaradené okresy Bánovce nad Bebravou, Banská Bystrica, Bytča, Čadca, Gelnica, Humenné, Ilava, Krupina, Levice, Liptovský Mikuláš, Medzilaborce, Námestovo, Piešťany, Poprad, Považská Bystrica, Rimavská Sobota, Rožňava, Senica, Snina, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa, Svidník, Trnava, Tvrdošín, Vranov nad Topľou, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Žilina a Zvolen.

Do prvého stupňa ostražitosti, teda do skupiny žltých okresov, sú zaradené okresy Bratislava I. – V., Brezno, Detva, Dolný Kubín, Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Kežmarok, Komárno, Košice I. – IV., Košice-okolie, Levoča, Lučenec, Malacky, Martin, Michalovce, Nitra, Nové Zámky, Partizánske, Pezinok, Poltár, Prešov, Prievidza, Púchov, Revúca, Sabinov, Senec, Stropkov, Topoľčany, Trebišov, Veľký Krtíš a Zlaté Moravce,

V monitoringu sú okresy Šaľa a Turčianske Teplice. Na mape sú vyznačené zelenou farbou.

(tasr, tod)


Ďalšie články