Mourinho opäť zavíta na Stamford Bridge

126820327_10157946937063505_5967925742277003801_o José Mourinho. Foto: Tottenham Hotspurs/FB

Desiate kolo anglickej futbalovej Premier League sa natiahne do štyroch dní. O čelo ligy si to rozdá tretia Chelsea v priamom súboji s prvým Tottenhamom. Šancu má aj druhý Liverpool, ktorý bude chcieť zabudnúť na prekvapujúcu prehru z Ligy majstrov.

Poďme ale po poriadku. V piatkovom otváracom zápase sa na ihrisku londýnskeho Crystal Palace predstavil Newcastle. Ten sa v poslednom čase trápil najmä v útoku. Miernym favoritom boli pôvodne domáci, Newcastle napokon vyhral vonku 2:0, obidva góly padli v samom závere zápasu (88. a 90. minúte).

V sobotu sa na čelo priebežnej tabuľky môže prebiť majstrovský Liverpool. Kloppovi bude už k dispozícii Mohamed Salah, no ani on sa nedokázal presadiť v stredu proti talianskej Atalante. Reds naďalej hľadajú odpoveď na lazaret v obrane, útok Brightonu však nepatrí k strašiakom ligy.

Manchcester City potrebuje bezpodmienečne plný bodový zápis proti Burnley. Guardiolovci pohodlne kráčajú skupinovou fázou Ligy majstrov, no v ligovej súťaži strácajú po štvrtine súťaže už osem bodov. Proti Olympiakosu Pireus oddychoval de Bruyne. Hrali už ale Sterling a Agüero. 

Zaujímavá partia sa črtá v súboji Everton – Leeds. Leeds začal sezónu prestrelkami s Liverpoolom, Fulhamom či Aston Villou. Posledné tri zápasy však získal len bod a skóroval len dvakrát. Naproti tomu „Karamelky“ sa môžu stále spoliehať na desaťgólového najlepšieho strelca Calvert-Lewina. Z dna tabuľky sa vo vzájomnom dueli pokúsia odlepiť West Bromwich Albion a Sheffield United.

José Mourinho z roku 2004 ešte ako tréner anglického futbalového klubu Chelsea Londýn. teraz sa na trávnik svojho bývalého mužstva vráti a jeho náprotivkom bude Frank Lampard.

Nedeľu odštartuje duel Southamptonu s Machestrom United. Svätci v lige neprehrali od 25. septembra. Pred červenými diablami tak stojí zdatná prekážka, aj napriek absencii kanoniera domácich Dannyho Ingsa. Stále trvá tlak na Olea Gunnara Solskjæra, keďže desiate miesto nezodpovedá ambíciám, kádru a rozpočtu najpopulárnejšieho anglického klubu. 

Ostro sledovaným bude návrat Josého Mourinha na Stamford Bridge. Chelsea viedol vo vyše tristo zápasoch a získal s ňou tri majstrovské tituly. Mourinho v minulosti forsíroval futbal postavený na dôslednej defenzíve, tentoraz je všetko inak. Chelsea má zatiaľ najlepší útok v lige, je nasledovaná práve Spurs, v ktorom dominujú Son s Kaneom. Náboj zápasu dotvára tabuľkové postavenie oboch celkov, stretáva sa tretí s prvým.

Pohodu z európskych súťaži bude chcieť do ligy preniesť Arsenal. Artetovi zverenci sa ale trápia v útoku, chýbajú im najmä góly od Aubameyanga. Chytiť sa môžu aj na Wolwerhamptone, ktorý je na tom veľmi podobne gólovo aj tabuľkovo.

V pondelok sa z prehry s Liverpoolom bude chcieť rehabilitovať štvrtý Leicester. Súperom mu bude nevýrazný Fulham, ktorý v deviatich zápasoch zaznamenal len jednu výhru a remízu. West Ham má už za sebou zápasy s Tottenhamom, Liverpoolom, Leicestrom, Evertonom, Arsenalom i Manchestrom City. Napriek tomu získal až štrnásť bodov a je zatiaľ ôsmy. Formu musí potvrdiť v konfrontácii s tabuľkovým susedom z Aston Villy. Všetky zápasy vysiela stanica Premier Sport.


Ďalšie články