Vandal v bratislavských Vajnoroch ničil kostol. Zaútočil aj na kňaza

vandalizmus-vajnory-3 Foto: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Vandalovi nebolo nič sväté, píše polícia na svojej facebookovej stránke. Kňaz po fyzickom útoku zostal bez zranení, ale s tisíceurovou škodou v kostole.

V piatok 4. júna 2021 o pol ôsmej ráno privolali policajnú hliadku do kostola vo Vajnoroch. Počas cesty sa k oznámeniu o ničení kostola pridalo aj oznámenie o napadnutí kňaza.

Porozbíjal sklá a chcel duchovnému vziať okuliare

Muž vo veku 43 rokov vnikol do katolíckeho kostola vo Vajnoroch v čase, keď bol chrám uzamknutý. Okrem mnohých okien a ostatných sklených výplní sa vyvŕšil na vitríne so sochou Panny Márie pred budovou.

vandal vajnory kostol
Foto: FB Polícia SR – Bratislavský kraj

Po istom čase ho prišiel napomenúť prítomný kňaz, na jeho výzvy však vandal nereagoval. Neskôr pristúpil k fyzickému útoku a kňaza napadol s tým, že sa mu snažil vziať okuliare, ako píše vo svojom statuse polícia.

Bez omamných a psychotropných látok videl zlé bytosti

Polícia na mieste muža zaistila. Počas toho vyčíňajúci muž tvrdil, že videl zlé nadprirodzené bytosti, ale pritom neužíva žiadne omamné a psychotropné látky. Po odvedení bola škoda na kostole predbežne vyčíslená na 1000 eur.

vandal vajnory kostol
Foto: FB Polícia SR – Bratislavský kraj

Poverený príslušník obvodného oddelenia policajného zboru z Rače začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci poškodzovania a znehodnocovania kultúrnej pamiatky. Osoba sa v súčasnosti nachádza v cele policajného zaistenia v Bratislave.


Ďalšie články