HereWeGo: Spoľahlivé mapy do vrecka, zadarmo a offline

IMG_1269 Ilustračný obrázok. Foto: Martin Minka

Pravidelná rubrika o nových technológiách, aplikáciách a novinkách zo sveta smartfónov a inej elektroniky.

Blíži sa dovolenkové obdobie a hoci výlety do zahraničia sú stále obmedzené, aj na Slovensku sa dá veľa cestovať. Spoznávať možno hrady a zámky, pekné centrá miest či odľahlé vrcholy hôr.

Na ceste často pomáhajú mapy, ktoré dnes väčšina cestujúcich používa cez smartfón. Okrem tých najznámejších ako Google Mapy alebo Sygic existujú aj zaujímavejšie alternatívy, napríklad aplikácia HereWeGo.

Dostupná na počítači i v smartfóne

K cestovaniu patrí plánovanie cesty. Vtedy je praktickejšie prezerať mapy na počítači. Autori navigácie HereWeGo nezaváhali a sprístupnili aj webovú verziu máp.

Tá je pomerne bohatá na rôzne zobrazenia, ktorých je dostupných päť. Okrem klasického a satelitného napríklad aj terénne či dopravné.

Plánovanie trasy je spoľahlivé, pri ceste autom ponúka HereWeGo niekoľko alternatív. Upozorní aj na prípadné komplikácie a ponúkne možnosť trasu si vytlačiť. Pri použití verejnej dopravy neváha ukázať konkrétne spojenia, vlakové i autobusové.

herewego mapy cestovanie
HereWeGo ponúka možnosť stiahnuť si mapy z celého sveta. Foto: Martin Minka

Sťahovanie máp do smartfónu

Aplikácia HereWeGo je dostupná pre smartfóny s operačným systémom Android aj iOS. Po nainštalovaní má používateľ k dispozícii všetky funkcie z webovej verzie.

Veľkou výhodou oproti konkurencii je možnosť sťahovať mapy priamo do telefónu, takže pri cestovaní nie je potrebné byť pripojený k internetu. Je však dôležité poznamenať, že v takom prípade prichádzate o aktuálne informácie z dopravy.

Priamo v nastaveniach možno prepnúť aplikáciu do režimu offline, takže nepoužíva pripojenie k internetu, aj keď je v smartfóne zapnuté.

Na cesty aj na chodníky

Okrem hlavného využitia, teda počas jazdy autom, možno navigácie využívať aj počas chôdze či cesty verejnou dopravou. HereWeGo je presná navigácia, v minulosti sme s ňou mali pozitívnu skúsenosť napríklad v zapletených uličkách Krakova.

herewego mapy cestovanie
Foto: Martin Minka

Navigácia HereWeGo je vhodná alternatíva a zároveň plnohodnotná konkurencia známych aplikácií Google Mapy či Sygic. Ponúka rovnakú funkcionalitu a naozaj veľmi málo kompromisov. Navrch má vďaka možnosti stiahnuť mapy priamo do telefónu či fungovaniu v režime offline.


Ďalšie články