Končí sa miniséria Herec a ďalšie TV tipy

Herec0-1 Záber z filmu Herec. Foto: RTVS.sk

Filmové tipy na nasledujúci týždeň: slovenská klasika, akčné filmy, česká komédia.

PIATOK

Niekto by povedal, že spojenie krimi a muzikálu je nemožné. Ak si to myslíte, tak v piatok o 23:20 h na Dvojke sa začína film, ktorý vás vyvedie z omylu. Film s názvom Láska a zločin je jasným príkladom, že sa to dá. Vincenzo je kráľ podsvetia, ktorý má problém s ďalšími mafiánskymi klanmi, preto sa jeho manželka rozhodne nafingovať Vincenzovu smrť. Tento plán sa zdal skvelý, ale keď zdravotná sestra Fatima spozná Vincenza, všetko sa začne rúcať. Jediné, ako si poradiť s Fatimou, je jej smrť. Zabiť ju má Ciro, ktorý vo Fatime spozná svoju dávnu lásku. A všetko je ešte viac zamotané.

SOBOTA

Minulý týždeň TV JOJ priniesla prvú časť filmu Kingsman. V piatok si budeme môcť pozrieť jej pokračovanie s názvom Kingsman: Zlatý kruh. Tajní agenti na konci prvej časti skončili veľmi zle, ale tí, čo prežili, sa musia spamätať a čeliť novej výzve. Ich tajná centrála bola zničená a svet sa stáva rukojemníkom šialeného zloducha. Tajná služba Kingsman má  šancu poraziť tohto zloducha len v prípade, že sa spojí s druhou konkurenčnou tajnou službou. TV JOJ druhú časť akčnej komédie prinesie v piatok o 21:30 h.

NEDEĽA

Počas pohodovej nedele si Doma pripravila rodinný film Skutočný príbeh Dolly Partonovej. Dolly Partonová je americká country speváčka, ktorej jeden z najväčších hitov je o prešívanom kabáte. Dolly vo filme odhaľuje svoje detstvo. Mala veľa súrodencov a všetci spolu žili vo veľmi biednych pomeroch. Spomína si, ako jej v detstve zomrel jeden súrodenec hneď po narodení.  Dolly už od detstva bola statočnou a odvážnou a aj vďaka tomu sa jej podarilo stať úspešnou speváčkou.  Skutočný príbeh Dolly Partonovej sa začne v nedeľu o 16:40 h.

V nedeľu vyvrcholí aj koprodukčná miniséria Herec, tretia záverečná časť sa bude vysielať na Jednotke o 20:30 h. Štandard už písal o tomto trojdielnom seriáli dvakrát, ide o príbeh mladého herca z 50. rokov, film rieši tému československého stalinizmu a komunizmu, prácu tajných agentov a tiež ambície mladého spolupracovníka ŠtB a herca Láníka. Vyvrcholenie seriálu prinesie vývoj, ktorý nás posunie za hranice komunistického Československa, do prostredia Rádia Slobodná Európa.

PONDELOK

Na RTVS je na pondelok pripravený dobrodružný film Bella a Sebastián. Tento príbeh už bol viackrát spracovaný. Prvý seriál o Belle a Sebastianovi vznikol v roku 1965. V roku 2013 francúzsky režisér prichádza s týmto príbehom opäť vo filmovom spracovaní. Chlapec Sebastián žije hlboko v horách, kde sa skamaráti s veľkým psom Bellou. Všetci si myslia, že Bella zabíja v horách ovce. Sebastián však verí, že to nie je pravda. Príbeh sa odohráva počas druhej svetovej vojny, takže do deja sa zapletú aj nacisti, ktorí hľadajú židovskú rodinu. V pondelok o 20:30 h sa dozvieme, či Sebastián ochráni svojho psa a zároveň aj židovskú rodinu.

UTOROK

Utorok to bude klasika, ktorú všetci dobre poznáme. RTVS o 20:30 h pustí film z dielne Martina Ťapáka, a to Sváko Ragan. Jedným z dôvodov, prečo mnohí spomínajú na tento trojdielny film, je účinkovanie Jozefa Kronera, ktorý si zahral hlavnú postavu. Kroner bol zárukou toho, že film bude kvalitný, a inak to nebolo ani pri Svákovi Raganovi. Bol známy ako garbiar, a zároveň ako úspešný predavač svojich výrobkov na jarmoku. Remeslu sa snaží priučiť svojho najstaršieho syna. Jeho mladšia dcéra je už tiež dosť veľká, a preto sa musia rozhodnúť, ako pre ňu vybrať toho najlepšieho ženícha.

STREDA

V stredu na TV JOJ to bude česká komédia Posledná aristokratka. Film bol natočený  podľa knižnej predlohy Evžena Bočka.  Frank zdedí po svojich predkoch zámok Kostka, preto sa so svojou rodinou rozhodne odísť z USA a vrátiť sa späť do Čiech. Na zámku ich čaká len problematický personál a rozpadajúci sa zámok. Rodina sa bude musieť rozhodnúť, či zámok predá, alebo v ňom ostane žiť. Ako sa rozhodnú, uvidíme v stredu o 20:35 h na TV JOJ.


Ďalšie články