PRIESKUM: Sulík tesne za Matovičom, viacero strán na hrane

Igor Matoviè, Richard Sulík tlaèová konferencia Igor Matovič a Richard Sulík. Foto: TASR/Jakub Kotian

Na vrchole prieskumov je stále strana Hlas-SD bývalého premiéra Petra Pellegriniho, ktorá si od vládneho OĽaNO udržuje veľký náskok. Sulíkova SaS sa pomaly doťahuje na Matoviča. Tento trend už komentoval aj premiér.

Ak by sa parlamentné voľby konali tento mesiac, víťazom by sa stala strana bývalého premiéra Petra Pellegriniho Hlas-SD. Vyplýva to z prieskumu agentúry Polis, ktorý vykonala pre televíziu JOJ. Odídenci zo Smeru by získali 21,3 percenta hlasov.

Na druhom mieste by nasledovalo hnutie OĽaNO súčasného premiéra Igora Matoviča so ziskom 15,8 percenta. Prvú trojicu uzatvára vládna SaS, tú by volilo 14,2 percenta respondentov. Na štvrtom mieste by sa umiestnila ĽSNS, dostala by 8,1 percenta hlasov.

Do parlamentu by sa dostala aj strana Smer-SD (7,2 percenta). Progresívne Slovensko (5,5 percenta), koaličná Sme rodina (5,3 percenta) a taktiež Maďarská koalícia (5,2 percenta).

Za bránami Národnej rady Slovenskej republiky by ostalo hnutie KDH (4 percentá), koaličná Za ľudí (3,8 percenta) či Dobrá voľba (2,7 percenta).

Nad 1 percento hlasov by dostala aj strana Vlasť (2,2 percenta), SNS (2,1 percenta) a strana Spolu (1,3 percenta).

Keby som ja robil takú politiku

Prieskum v relácii Na hrane už komentoval premiér Igor Matovič (OĽaNO). Moderátorka premiérovi pripomenula, že OĽaNO stratilo preferencie a získala ich práve SaS.

„Pri tej politike, akú Richard Sulík voči nášmu hnutiu a voči mne robil, sa ani nečudujem. Ak by som to ja robil voči nemu a on by bol na mojej pozícii, tak my by sme dnes mali už takých 105 percent a oni by mali možno pol,“ reagoval predseda vlády. Dodal tiež, že pred voľbami niektoré prieskumy ukazovali, že sa strana OĽaNO ani nedostane do parlamentu.  


Ďalšie články