Chcete mať prehľad o všetkých zápasoch na MS v hokeji? Vyskúšajte oficiálnu aplikáciu IIHF

Slovensko - Rusko Na snímke zľava Ivan Morozov (Rusko), brankár Alexander Samonov (Rusko), Miloš Kelemen (Slovensko) a Miloš Roman (Slovensko) v zápase základnej A-skupiny Slovensko - Rusko. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Pravidelná rubrika o nových technológiách, aplikáciách a novinkách zo sveta smartfónov a inej elektroniky.

Tohtoročné majstrovstvá sveta v hokeji sú v plnom prúde. Na ľade v lotyšskej Rige sa za deň odohrá viacero zápasov. Hoci prenosy zo zápasov sú veľmi limitované, k výsledkom sa môžete dostať online aj hneď.

Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) vyvinula aplikáciu, ktorá ponúka prehľad o všetkých odohratých, aktuálnych aj nadchádzajúcich zápasoch.

Samozrejme, nejde to bez reklamy. Jedným z partnerov MS v hokeji je už dlhé roky česká automobilka Škoda. Jej logo svieti hneď na úvodnej obrazovke v aplikácii. Inak zastrešuje všetko ohľadom aplikácie priamo IIHF, ktorá je v Obchode Google Play registrovaná.

Hodnotenia v priemere nad štyri z piatich hviezdičiek napovedajú, že tím stojaci za aplikáciou si dal záležať, aj keď sa využíva len niekoľko týždňov v roku.

Prehľadné zobrazenie výsledkov aj tabuliek

Čo sa týka zápasov, ich zoznam sa nachádza hneď na domovskej stránke v aplikácii. Z neznámeho dôvodu pri každom načítaní začína pri prvom zápase MS a nie pri aktuálnych. To by sa do budúcna mohlo zmeniť.

Inak je zobrazenie jednoduché a po kliknutí na konkrétny zápas o ňom aplikácia zobrazí detailnejšie štatistiky. V ponuke sú aj zostrihy zápasov, ktoré obyčajne IIHF pridáva na YouTube. Používateľ má prístup k údajom, ako napríklad počet trestných minút, góly a zákroky ku každej tretine.

Okrem ďalších stránok v aplikácii nájdete aj tabuľky oboch skupín s bodovým zápisom. Tie môžu byť užitočné hlavne pri výpočtoch toho, aké šance má ktorý tím na postup.

Aplikácia IIHF dostupná pre zariadenia Android aj iOS je užitočná pre tých, ktorí chcú mať prehľad o zápasoch aj mimo našej reprezentácie. Prehľadné výsledky zápasov i tabuľky pomáhajú udržať krok s rýchlym spádom majstrovstiev. Okrem toho je možné tímy v aplikácii podporiť, čo je zobrazené aj pri každom zápase.

Ak vás to zaujalo, skúste. Už chýba len to, aby sa v appke ukazovali samé dobré výsledky, hlavne pri našom mužstve.


Ďalšie články