Stretnutie u Kollára: Koalícia bola na ceste do pekla, zomkli sme sa, ideme ďalej

BorisKollar Boris Kollár v nemocnici. Zdroj: FB

Spory zažehnané. Tak hodnotí Boris Kollár nedávne stretnutie s premiérom Igorom Matovičom a ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom. Podarilo sa podľa neho nájsť spoločnú cestu. Zároveň vysvetľuje, že stretnutím uňho v nemocnici nebol porušený žiaden zákaz.

Predseda Národnej rady SR a strany Sme rodina Boris Kollár v rozhovore pre televíziu Markíza ozrejmil, čo sa dialo na nedávnom stretnutí predstaviteľov vlády uňho v nemocnici. Podľa predsedu parlamentu sa podarilo urovnať najhoršie spory medzi predsedom vlády Igorom Matovičom a ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom.

„Dohodli sme sa aj na fungovaní, aj na mediálnych výstupoch, že keď sme sa mali vyjadrovať k ostatným predsedom koaličných strán, tak sa to najprv preberie na koaličnej rade, až potom sa budú dávať vyjadrenia do médií. Bolo veľmi dôležité, aby sme sa všetci stretli. Bolo to na úrovni lídrov a nebolo ma možné zastúpiť,“ hovorí Kollár.

Spor Sulíka s Matovičom už zrejme nebude veľmi vyostrený. Podľa predsedu Sme rodina nie sú ešte kamarátmi, ale ich vzťahy sú podľa neho vyvážené a korektné.

„Myslím si, že si jeden aj druhý uvedomili, že toto je cesta do pekla. Lebo ako sa hovorí, cesta do pekla je dláždená tými najlepšími úmyslami. Pochopili to a koalícia sa zase zomkla a ideme ďalej,“ uviedol.

Bolo to povolené

Niektorí politici predsedom vládnych strán vyčítajú, že sa stretli napriek zákazu a považujú to za dôkaz princípu „rovnejších medzi rovnými“. Ako však predseda Sme rodina vysvetľuje, stretnutie bolo výsostne dôležité a zároveň im ho v nemocnici povolili – nedošlo tak k žiadnemu porušeniu zákazu.

„Áno, ležím v trakte, ktorý je určený pre najvyšších ústavných činiteľov. To bolo vybudované ešte za ministra Kaliňáka. Trakt má vlastnú recepciu a dve miestnosti a je úplne mimo lôžkovej časti. Navyše je tu aj samostatný vchod a toto nie je covidová nemocnica. Všetci prišli cez dvor, výťahom sa rovno dostali ku mne a vôbec neprechádzali cez priestory, ktoré používajú bežní pacienti,“ dodal predseda parlamentu.

Reč došla aj na nedávnu výpoveď Moniky Jankovskej, ktorá je vraj ochotná svedčiť. Bors Kollár to skomentoval slovami, že sa bývalý premiér Robert Fico isto bude potiť. Sám je zvedavý, čo nám bývalá štátna tajomníčka a sudkyňa porozpráva.

Z nemocnice by Kollára mali prepustiť už v pondelok, no konštrukciu na hlave bude mať asi až do polovice januára.


Ďalšie články