Kresťanský hudobný Festival Lumen pozýva na dvojdňový program Behind the Walls v Trnave

48078185056_6458b8ce93_o Zdroj: Festival Lumen

Vlani Festival Lumen pre pandémiu museli preložiť, ale ani tento rok sa neuskutoční v zamýšľanej podobe. Organizátori pristúpili k náhradnému riešeniu a pripravili dvojdňový program s názvom Behind the Walls. Festival sa začne 4. júna.

“Mottom BEHIND THE WALLS sme chceli ukázať, že po miernom zlepšení situácie v spojitosti s COVID–19 budeme môcť vyjsť spoza stien našich domov a konečne si vychutnať kultúrne zážitky nielen v online priestore, ale už aj naživo,” informoval riaditeľ festivalu a salezián Ján Holubčík.

Organizátori jedného z najväčších kresťanských festivalov v strednej Európe avizujú dvojdňový program, pričom niektoré časti budú zadarmo, na iné je potrebné kúpiť si vstupenku. 

Zdroj: Facebook/Festival Lumen

Program v areáli trnavského amfiteátra bude spoplatnený. V piatok 4. júna tam vystúpi skladateľ a hudobník Miťo Bodnár so začiatkom o 19:30 h a po ňom o 20:45 h evanjelizačný projekt Godzone. 

V sobotu 5. júna sa bude program konať na viacerých miestach. V kine OKO sa návštevníci môžu zúčastniť na workshopoch s profesorom a infektológom Vladimírom Krčmérym o 13:30 h a s českým psychiatrom, spisovateľom a gréckokatolíckym kňazom Maxom Kašparů o 15:30 h. V Katedrále svätého Jána Krstiteľa bude svätá omša o 17:30 h. Vstup na workshopy a svätú omšu je podmienený bezplatnou registráciou kvôli kapacitným obmedzeniam.

Zdroj: Facebook/Festival Lumen

Nasledovať budú ďalšie koncerty v mestskom amfiteátri – o 19:30 h vystúpi český pesničkár a zabávač Pavel Helan. O 20:45 h zaspieva obľúbená speváčka a pesničkárka Sima Martausová. Na koncerty je potrebné si kúpiť vstupenku. 

Na Trojičnom námestí v Trnave bude možnosť pripomenúť si predošlé ročníky Festivalu Lumen prostredníctvom galérie spomienok. Bude obsahovať vizuálne inštalácie v centre mesta a súčasťou budú aj horiace sviečky v tvare srdca, ktoré majú byť symbolom jednoty a spomienkou na udalosti predchádzajúceho roka. 

Organizátori uvádzajú, že v súčasnej situácii nie je potrebné preukazovať sa negatívnym výsledkom PCR či antigénového testu. Prihlásiť sa, zakúpiť si vstupenku alebo získať ďalšie informácie je možné na stránke festivalu https://festivallumen.sk/.  

Ďalší letný program, ktorý bude taktiež súčasťou projektu Behind the walls, by mali organizátori zverejniť v najbližších týždňoch. 

Hlavným organizátorom Festivalu Lumen je Domka – Združenie saleziánskej mládeže v spolupráci s rehoľou Saleziáni don Bosca a spoluorganizátorom mestom Trnava.


Ďalšie články