Televízne tipy: Komédia z čias druhej svetovej vojny alias Francúzi v nemeckých uniformách

pad tretej ríše Film Pád tretej ríše. Foto: ČSFD

Pred nami je víkend a s ním televízne tipy. Čakajú nás filmy podľa skutočnej udalosti, romantický príbeh, no tiež starší film s Jiřinou Bohdalovou a Radoslavom Brzobohatým.

SOBOTA

Do malého mestečka sa prisťahuje nová obyvateľka. Je to mladá žena Katie, ktorá je veľmi tajomná. Nechce s nikým naviazať bližší kontakt, aby o sebe nemusela niečo prezradiť. Neskôr sa bližšie spoznáva so svojou susedkou Jo a vdovcom Alexom a s jeho dvoma deťmi. Po chvíli sa do Alexa zamiluje a vyzerá to tak, že na tomto mieste by sa Katie mohla usadiť. Či sa jej to podarí uvidíte vo filme Bezpečný prístav o 23:35 na JOJ Plus.

Vojaci francúzskej armády Chaudard, Pithivier a Tassin dostali za úlohu zriadiť pozorovateľňu a udržiavať spojenie, aby ich armáda mohla čo najlepšie ustupovať. Nemci však boli rýchlejší a ich armáda sa dostala do zajatia. Títo traja vojaci tak ostali odrezaní od svojej roty. Hodlajú utiecť, netúžia po nejakom hrdinstve, no plán im môžu prekaziť Nemci, ktorí sa rozťahujú po celom meste. Neostáva im nič iné, len sa zahrať na Nemcov. Francúzska komédia Kam sa podela siedma rota? pôjde o 16:10 na Jednotke.

NEDEĽA

Milly a Jess sú najlepšie kamarátky už od detstva. O všetko sa spolu delili. Jedna vedie usporiadaný život s manželom a dvoma deťmi, druhá zas žije s priateľom v hausebóte a už dlhší čas sa snažia o dieťa. Keď sa jej to konečne podarí, chce sa o to podeliť so svojou najlepšou kamarátkou, ktorá má pre ňu však iné smutné prekvapenie. Milly diagnostikovali rakovinu prsníka. Jedna prežíva to najšťastnejšie obdobie v živote a tá druhá zas to najhoršie. Ich priateľstvo si bude musieť prejsť veľkou skúškou. Film Už teraz mi chýbaš sa začne o 22:50 na TV Doma.

V roku 2004 si juhovýchodná Ázia prešla katastrofou, na pobrežie udrela silná vlna tsunami. Nešťastie postihlo aj rodinu Henryho a Marie, ktorý prišli do Thajska na dovolenku spolu so svojimi deťmi. Táto nešťastná udalosť ich na istý čas rozdelí. Maria je ťažko zranená a potrebuje sa dostať do nemocnice. Pomáha jej pri tom syn Lucas. Jej manžel ich zatiaľ neúspešne hľadá. Film zobrazuje udalosť skutočnej španielskej rodiny a stal sa jedným z najúspešnejších filmov za posledné roky. Film Nič nás nerozdelí si pripravila ČT2 o 21:55.  

Film z roku 1970 Pěnička a Paraplíčko bol natočený podľa knižnej predlohy Jiřího Mareka. Nadväzuje na film Hříšní lidé města pražského. V Prahe skoro ráno našli mŕtve telo Toufara s nožom zabodnutým v chrbte. Vyšetrovatelia navštívia jeho milenku, ktorú si zahrala Jiřina Bohdalová. Jeho milenka, vo filme nazývaná tiež Paraplíčko, ešte predtým chodila s Pěničkom (Radoslav Brzobohatý). Ten sa dostal na tri roky do väzenia a Paraplíčko sa v tom čase zaplietla s Toufarom. Pěnička je na slobode a je hlavným podozrivým, pretože nôž parí jemu. Film sa začne o 16:05 na Jednotke.


Ďalšie články