Suchoba sa vrátil na Slovensko a vypovedá. Či ho NAKA rovno zadrží, nie je isté

MS-2 Michal Suchoba. Foto: michalsuchoba.sk

Obvinený podnikateľ Michal Suchoba sa vrátil zo Spojených arabských emirátov na Slovensko. Informuje o tom televízia JOJ s dodatkom, že podľa hodnoverného zdroja si svoj niekdajší výsluch cez telemost zopakuje fyzicky pred vyšetrovateľom NAKA.

Suchoba sa dostal do neželanej pozornosti v čase zadržania a obvinenia exprezidenta finančnej správy Františka Imreczeho a viceprezidenta Daniela Čecha. Svojím pobytom v cudzine sa však zadržaniu vyhol.

„Aktuálne Suchoba údajne nemá žiadne záruky, pre ktoré by ho NAKA počas realizovaného výsluchu, ak na to vyšetrovatelia majú dôvod, nezadržala,“ uvádza na svojom webe televízia.

TV JOJ informuje, že pred policajným prezídiom sa už nachádza aj Suchobov obhajca Miroslav Ivanovič. Na mieste sa pritom pohybujú aj právni zástupcovia biznismena Jozefa Brhela, rovnako obvineného v kauze Mýtnik.

Suchoba nedávno ukázal prstom aj na niekdajšieho ministra financií za Smer a súčasného guvernéra Národnej banky Slovenska Petra Kažimíra, ktorého mal podplácať práve Brhel. Sumy sa mali pohybovať v stovkách tisíc eur.

„Uvedená informácia je absolútna lož. O Michalovi Suchobovi 20 rokov nič neviem, nič viac ako všetci ostatní z médií, neexistovali žiadne dôvody pre priamy alebo nepriamy kontakt,“ reagoval toho času Kažimír.

Obvinený Suchoba sa v marci priznal v kauzách Očistec a Mýtnik ku skutkom, ktoré mu kladú za vinu. V prípade kauzy Očistec ide o korupčný trestný čin, v kauze Mýtnik o trestný čin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. Svoje IT služby mal predávať štátu podplácaním Imreczeho.


Ďalšie články