Stretnutia s pedofilom Epsteinom majú byť jedným z dôvodov rozvodu Billa a Melindy Gatesových

Na snímke americký miliardár Bill Gates reční na 47. výročnom zasadnutí Svetového ekonomického fóra (WEF) vo švajčiarskom Davose 19. januára 2017. Foto: TASR/AP

Pre mnohých ľudí je rozpad miliardového páru Billa a Melindy Gatesových prekvapením. Nedošlo však k nemu zo dňa na deň. Melinda Gatesová si najala rozvodových právnikov už v roku 2019. Dôvodom bol zrejme aj pedofilný finančník Jeffrey Epstein.

Podľa najnovších informácií zvažovala Melinda Gatesová rozvod s miliardárom a spoluzakladateľom Microsoftu Billom Gatesom už pred dvoma rokmi. Práve v období, keď sa na verejnosť dostali informácie o stretnutiach miliardára s finančníkom Jeffreym Epsteinom, informuje Wall Street Journal (WSJ).

Gatesová si podľa žurnálu najala rozvodových právnikov minimálne v roku 2019, teda dva roky predtým, než skutočne požiadala o rozvod. Pár, ktorý bol zosobášený viac ako 25 rokov, neuviedol presné dôvody, ktoré k tomuto rozhodnutiu viedli.

Jeden zo zdrojov WSJ uviedol, že dôvodom na spochybnenie manželstva mali byť Billove styky s finančníkom Epsteinom. Melindu vraj tieto skutočnosti trápili už dlhšie, aspoň od roku 2013, kedy sa pár Gatesových stretol s Epsteinom. Na verejnosť sa informácie o stretnutí Gatesa s Epsteinom dostali až v októbri roku 2019.

Nepáčilo sa jej to

Melinda bola podľa informácií z Billových kontaktov s finančníkom dlhodobo nesvoja. Napriek jej výhradám ohľadom Epsteina, ktorý bol vtedy známy ako právoplatne odsúdený sexuálny násilník, s ním Bill udržoval kontakty naďalej.

Hovorkyňa Billa Gatesa Bridgitt Arnoldová v roku 2019 uviedla, že Epstein sa s Gatesom stretol viackrát. Vraj spolu preberali filantropiu. Podľa jej slov miliardár ľutuje svoje stretnutia s usvedčeným sexuálnym násilníkom a uvedomuje si, že to bola chyba. „Stretol som sa s ním. Nemali sme spolu žiadne obchodné ani priateľské styky,“ uviedol Gates v rozhovore spred dvoch rokov.

„Na každom stretnutí s ním boli prítomní len muži. Nebol som s ním nikdy na žiadnej párty ani ničom podobnom. Nikdy nedaroval peniaze na nič, o čom by som vedel,“ dodal miliardár. Podľa článku New York Times sa Bill Gates prvýkrát stretol s Epsteinom v roku 2011, teda po tom, ako bol Epstein usvedčený ako sexuálny násilník.

Jeffrey Epstein mal kontakty s mnohými slávnymi a vplyvnými ľuďmi. Medzi nich patril bývalý americký prezident Bill Clinton, britský princ Andrew či herec a producent Kevin Spacey. Finančník bol známy federálnym úradom svojím vyčíňaním. V roku 2008 sa Epstein priznal k núteniu maloletého dievčaťa k prostitúcii. So štátom sa však dohodol na veľmi dobrej dohode o vine a treste a odsúdili ho na 18 mesiacov väzenia.

Podozrivá smrť

Odsedel si len 13 mesiacov, a to v súkromnom nápravnovýchovnom zariadení, ktoré mu poskytovalo obrovskú voľnosť. Zariadenie mohol opustiť až na 12 hodín denne, šesť dní v týždni. V štáte New York bol od roku 2010 vedený ako sexuálny násilník tretej úrovne s vysokou šancou na opakovanie zločinu.

Znova bol zatknutý v júli 2019 pre podozrenia zo sexuálneho zneužívania maloletých dievčat, ako aj z podieľania sa na medzinárodnom obchode s ľuďmi. Podľa obžaloby bol Epstein zakladateľom siete na obchodovanie s maloletými osobami so zámerom ich sexuálneho zneužívania.

V auguste roku 2019 zrejme spáchal Epstein vo svojej cele samovraždu, okolo ktorej je doteraz veľa otáznikov. Strážcovia, ktorí mali Epsteina na starosti, mali jeho celu kontrolovať každých 30 minút. V osudnú noc sa tak nestalo, pretože vraj zaspali. Neskôr sfalšovali záznamy o kontrole. Neznámy zdroj zasa pre stanicu CBS uviedol, že v deň, keď sa mal finančník obesiť, bolo počul z jeho cely krik a vreskot.

Po Epsteinovej smrti sa pozornosť presunula na jeho spolupracovníkov a známych. Takouto osobou je aj Ghislaine Maxwellová, finančníkova dlhodobá partnerka a spolupracovníčka. Podľa žaloby mala získavať pre Epsteina maloleté dievčatá na sex.


Ďalšie články