V hokejovej extralige dobiehajú korona resty

HK Dukla Trenèín - MHK 32 Liptovský MikulᚠHokejisti Trenčína Foto: Radovan Stoklasa/TASR

Najvyššia hokejová súťaž má v utorok na programe tri dohrávky zápasov druhého, tretieho a desiateho kola. Nitra sa cez Miškovec pokúsi o návrat na čelo tabuľky. O domáci reparát sa pokúsi nový fínsky tréner Michaloviec. Do Zvolena, kde zatiaľ získal svoj jediný bod, zavíta posledný Liptovský Mikuláš.

Nitra – DVTK

Tretia Nitra vedená staronovým trénerom Antonínom Stavjaňom sa v prípade plného bodového zisku môže vrátiť na čelo priebežnej tabuľky hokejovej extraligy. Aj štvrtý príchod Stavjaňu pod Zobor mal na herný prejav i bodové zisky Nitry okamžitý účinok. Do tímu sa pred sezónou vrátili viacerí známi odchovanci. So Slovákom, Hrnkom, Švárnym či Tvrdoňom v kádri bolo jasné, že v Nitre chcú zabudnúť na nevydarené ôsme miesto zo sezóny 2019/20. Po doplnení aj o Šťastného zo Zvolena, Bodáka z Vitkovíc a Žitného zo Slovana z toho bolo sedem výhier z úvodných ôsmich kôl a pohodlné sa usadenie na čelných priečkach.

Jediný zahraničný tím v extralige zatiaľ podáva veľmi nevyrovnané výkony, no naposledy cez víkend na Zemplíne zaskočil domáce Michalovce a patrí mu priebežná deviata pozícia.

Michalovce – Trenčín

Michalovčania odohrajú tretí zápas pod vedením trénera Tomeka Valtonena. Ten zaznamenal najprv prekvapivú výhru po predĺžení v Poprade, domáca premiéra mu však nevyšla a jeho tím podľahol Miškovcu. Hlavným problémom líšok, kvôli ktorému padla prvá trénerská hlava v tejto sezóne, mala byť defenzíva. Po prehratom dueli s DVTK sa však skloňovalo najmä jalové využitie presilových hier.

Neúspešný štart do ročníka má za sebou aj trenčianska Dukla. Jedným z dôvodov biednych výsledkov boli aj viaceré zranenia. Vojakom chýbali Sádecký, Sojčík, Ďano, Paukovček, Hlinka či Starosta. Na to reagovalo aj vedenie a cez krátkodobé kontrakty angažovalo bratov Shoreovcov, pri čom mali vypomôcť kontakty Mariána Gáboríka. Nick je hráčom Winnipegu, v NHL má takmer 300 štartov, jeho menej známy brat Drew patrí Caroline. Obaja pred štartom prípravných kempov zrejme odídu späť za more. Do známeho prostredia sa vrátil aj krídelník Alderson a talentovaný odchovanec Okuliar. Posilnení Trenčania v nedeľu jednoznačne zdolali odovzdaný Liptovský Mikuláš. Prvá zásadnejšia skúška ich novej sily sa tak udeje v derby dvoch Dukiel v Michalovciach.

Zvolen – Liptovský Mikuláš

Ani nie pred týždňom hostili Zvolenčania vo svojom poslednom odohranom zápase práve Mikuláš. Prekvapivo dovolili Liptákom zisk prvého bodu, čoho sa tentoraz budú chcieť isto vyvarovať. Zvolen sa spolieha najmä na kvalitnú defenzívu a jeho terajšia šiesta priečka je trocha skreslená. Má odohratých len deväť zápasov, najmenej zo všetkých tímov, a tak je pre Rytierov čelo tabuľky stále na dosah.

Liptáci dusení najmä nehokejovými problémami získali po dvanástich zápasoch stále len jeden bod. Po tom, čo dvakrát svoj zápas neodohrali, im riadiaci orgán súťaže odrátal tri body, a tak sa prepracovali až do zápornej škály. Mužstvo opustil aj zatiaľ najproduktívnejší hráč Oliver Okuliar a nič zatiaľ nenasvedčuje tomu, že by sa HKM 32 vôbec zapojil do bojov o postupové priečky do play-off.


Ďalšie články