Kolíková bude moderovať vlastnú reláciu. V prvej časti privíta Hrubalu a Lipšica

Mária Kolíková podáva demisiu, na ministerstvo je pripravená sa vráti Mária Kolíková. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Šéfka rezortu justície Mária Kolíková bude moderovať vlastnú diskusnú reláciu (S)právna polhodinka. Jej prvými hosťami budú špeciálny prokurátor Daniel Lipšic a predseda Špecializovaného trestného súdu Ján Hrubala.

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) je v súčasnosti azda najviac sledovaným členom kabinetu. Môže za to predovšetkým jej odvolávanie, ktorému bude čeliť na pondelkovej mimoriadnej schôdzi Národnej rady SR.

Návrh na odvolávanie Kolíkovej podala opozícia. Šéf Smeru-SD Robert Fico ozrejmil, že dôvodom majú byť podozrenia okolo obchodu spoločnosti Elektronika, v ktorej Kolíková figurovala. Namieta najmä zmluvy firmy Elektronika s RTVS či s Divadlom Nová scéna.

Časť opozície ju ale pranieruje aj za to, že figurovala v pozícii spolumajiteľky spoločnosti MK Real, pomocou ktorej jej nevlastná sestra spreneverila približne 15-tisíc eur v súvislosti so spravovaním bytov, za čo bola odsúdená trestným rozkazom.

Kolíková v úlohe novinárky

Pozornosť okolo političky, o ktorej sa špekuluje aj ako o záujemkyni o kreslo šéfky svojej strany, najnovšie ale púta aj fakt, že sa rozhodla mať vlastnú diskusnú reláciu. O takzvanej (S)právnej polhodinke včera informoval jej rezort na svojom facebookovom konte.

„V prvej diskusii budú jej hosťami špeciálny prokurátor Daniel Lipšic a predseda Špecializovaného trestného súdu Ján Hrubala, ktorí s ňou budú hovoriť o aktuálnej téme – podmienkach vo väzbe a kolúznej väzbe,“ informuje rezort s tým, že divákom bude poskytnutá možnosť klásť ministerke aj hosťom emailové otázky.

Spochybnenie moderátorky

Zaujímavosťou je, že správa prišla v rovnaký deň, ako Kolíková spochybnila prácu a objektivitu iných ľudí z tohto fachu. Vo víkendovej diskusnej relácií TA3 V politike totiž zaútočila na bývalú političku a moderátorku relácie Zuzanu Martinákovú pre údajný konflikt záujmov.

„Váš muž robí poradcu pre Hlas,“ povedala jej Kolíková, oproti ktorej v štúdiu sedela práve politička tejto strany, exministerka vnútra Denisa Saková. Šéfka rezortu justície rovnako dodala, že TA3 má predsa iných moderátorov, ktorí mohli Norberta Dolinského nahradiť. Toho televízia stiahla z obrazoviek po tom, ako šoféroval opitý.

Prezidentka aj premiér

Hoci sú vlastné relácie politikov pomerne veľkou raritou, pre ďalší podobný príklad netreba chodiť do ďalekej minulosti. Svoj vlastný podcast pod názvom Zjednotená krajina na sklonku minulého roka spustila aj prezidentka Zuzana Čaputová. Program však pravdepodobne očakávania nenaplnil. Na oficiálnom youtubeovom kanále hlavy štátu totiž majú jeho epizódy stovky, maximálne tisícky vzhliadnutí.

Neskôr si úlohu moderátora vyskúšal aj vtedajší minister financií a súčasný premiér Eduard Heger. Politik pred niekoľkými týždňami viedol sériu diskusií s niektorými ďalšími ministrami na tému Fondu obnovy. Objavil sa pri ňom šéf rezortu školstva, minister dopravy či samotná Mária Kolíková. Jedna z epizód sa odohrávala aj vo vlakovom vozni.


Ďalšie články