V interiéri podniku a navyše po zákaze vychádzania. Šeliga, Žitňanská a Droba majú problém

Poslanci zvolili za špeciálneho prokurátora D. Lipšica Jana Žitňanská a Juraj Šeliga. Foto: Martin Baumann/TASR

Trojica známych politikov Juraj Šeliga, Jana Žitňanská a Juraj Droba minulý týždeň porušili pandemické predpisy, navyše vo viacerých ohľadoch. Nachádzali sa v interiéri bratislavského podniku a tiež v čase, keď je v platnosti zákaz vychádzania. Posledný menovaný už priznal chybu.

Podpredseda Národnej rady SR Juraj Šeliga (Za ľudí), jeho stranícka kolegyňa Jana Žitňanská, ktorá stojí na čele sociálneho výboru a predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba, sa pred víkendom dopustili porušenia pandemických pravidiel.

Časopis Plus 7 dní totiž trojicu odfotil v Klube pod lampou v centre Bratislavy, ktorý je spojený s časopisom Týždeň. Fotky boli vyhotovené po 22:30 a pred polnocou. Na mieste podľa novinárov aj fajčili a popíjali alkohol.

Politici tak nielen porušili zákaz vychádzania po deviatej hodine večer, ale navyše sa nachádzali aj vo vnútorných priestoroch podniku, ktorý by mal byť podľa platných hygienických predpisov zatvorený. K dispozícii návštevníkom sú stále iba terasy.

Šeliga Denníku N povedal, že sa k nočnému stretnutiu vyjadrí na online tlačovej konferencii o 14:30. Viac záležitosť komentovať nechcel. „Evidentne sme sa mali stretnúť v kancelárii,“ povedal týždenníku Plus 7 dní s tým, že išlo o pracovnú schôdzku. V hre je údajne aj možnosť, že by odstúpil z funkcie.

„Chybou je, že sme si nedohodli stretnutie v Národnej rade a za to sa ospravedlňujem,“ uviedol župan Juraj Droba. „Dohodli sme si stretnutie ešte pred záverečnou na terasu. Na stretnutí mala byť diskusia o zmenách v sociálnych veciach v programovom vyhlásení vlády, o ktorom Národná rada hneď ďalší deň rokovala,“ tvrdí.

Novinár Štefan Hríb, ktorý spomenutý klub prevádzkuje, novinárom telefón neberie. Rovnako je nedostupná aj poslankyňa Žitňanská.

Článok budeme aktualizovať.


Ďalšie články