Nové FOTO: Pedofila Epsteina pozval Clinton do Bieleho domu

americký exprezident Bill Clinton portrét globálna iniciatíva Clinton Global Initiative hongkonské stretnutie prvá zahranièná charitatívna konferencia humanita deti rozvojové krajiny školstvo výživa výroèná schôdza financie finanèná pomoc politici Bill Clinton. Foto: TASR/AP

Nové fotografie vrhajú ďalšie svetlo na zamotaný prípad okolo zosnulého sexuálneho násilníka Jeffreyho Epsteina. Finančníka s kriminálnou minulosťou, množstvom obvinení zo sexuálneho zneužívania, ale i s bohatými kontaktmi na vplyvné osobnosti sveta.

Doteraz nevidené fotografie sa podarilo odhaliť britskému bulvárnemu denníku The Sun. Na snímkach je zachytený vtedajší demokratický prezident USA Bill Clinton a finančník Jeffrey Epstein spolu s jeho priateľkou a pomocníčkou Ghislaine Maxwellovou.

Fotografie sa dostali do médií po minulotýždňovom pojednávaní na súde s Maxwellovou. Dcéra v Československu narodeného oligarchu a mediálneho baróna Roberta Maxwella je obvinená z obchodovania s ľuďmi. Podľa obžaloby mala pedofilnému finančníkovi Epsteinovi získavať maloleté obete, ktoré neskôr predávali ďalším zámožným osobám.

Snímky pochádzajú z roku 1993 a zachytávajú Epsteina s Maxwellovou ako hostí u prezidenta Billa Clintona. Zúčastnili sa podujatia pre ľudí, ktorí prispeli na rekonštrukciu Oválnej pracovne. Epstein venoval niečo cez 10-tisíc dolárov.

Bill Clinton si podáva ruku s Jeffrey Epsteinom. Foto: Twitter

Spojenie s bývalým prezidentom

Najstaršie známe fotografie Epsteina a Maxwellovej s Clintonom doteraz pochádzali z roku 2002. Vyhotovené boli na palube Epsteinovho súkromného lietadla známeho ako Lolita expres, pričom na snímke je prítomná aj údajná obeť znásilnenia, ktorá teraz žaluje Maxwellovú.

Podľa informácií zverejnených portálom Daily Beast sa mal Bill Clinton stretnúť s Ghislaine Maxwellovou na súkromnej „intímnej“ večeri v roku 2014.

Clinton priznal, že štyrikrát finančníkovým lietadlom letel, v rokoch 2001 až 2003. Išlo o jednu cestu do Európy, jednu do Ázie a dve do Afriky. Popiera však, že by vedel o Epsteinových zločinoch alebo že by navštívil jeho pedofilný ostrov v Karibiku.

Desiatky možných obetí

Epstein bol známy svojimi problémami so zákonom. V marci roku 2005 nahlásila žena polícií, že jej 14-ročnú dcéru malá akási žena vziať do domu finančníka. Epstein jej údajne zaplatil 200 dolárov, aby sa vyzliekla a dala mu masáž. Neskôr polícia identifikovala až 40 možných obetí.

Do vyšetrovania sa neskôr vložila aj FBI. Počas prehliadky jeho domu agenti našli dvojicu skrytých kamier, ako aj veľké množstvo fotografií mladých dievčat od 14 do 18 rokov. V roku 2008 sa Epstein priznal k núteniu maloletého dievčaťa k prostitúcii. So štátom sa vtedy dohodol na veľmi dobrej dohode o vine a treste a odsúdili ho na 18 mesiacov väzenia.

Odsedel si len 13 mesiacov a to v súkromnom nápravnovýchovnom zariadení, kde mal obrovskú voľnosť a mohol zariadenie opustiť až na 12 hodín denne, šesť dní v týždni. V štáte New York bol od roku 2010 vedený ako sexuálny násilník tretej úrovne (vysoká šanca na opakovanie zločinu).

Podozrivá smrť

Znova bol zatknutý v júli 2019 pre podozrenia zo sexuálneho zneužívania maloletých dievčat, ako aj podieľania sa na medzinárodnom obchode s ľuďmi. Podľa žaloby bol Epstein zakladateľom siete na obchodovanie s maloletými osobami so zámerom ich sexuálneho zneužívania.

V auguste roku 2019 spáchal Epstein vo svojej cele samovraždu, okolo ktorej je však doteraz veľa otáznikov. Strážcovia, ktorí mali Epsteina na starosti, mali jeho celu kontrolovať každých 30 minút. V osudnú noc sa tak nestalo, pretože vraj zaspali. Neskôr sfalšovali záznamy o kontrole. Neznámy zdroj zasa pre stanicu CBS uviedol, že v deň, kedy sa mal finančník obesiť, bolo počul z jeho cely krik a vreskot.

Po Epsteinovej smrti sa pozornosť presunula na jeho spolupracovníkov a známych. Takouto osobou je aj spomínaná Ghislaine Maxwellová, finančníkova dlhodobá partnerka a spolupracovníčka. Podľa žaloby mala získavať pre Epsteina maloleté dievčatá na sex.

Zľava: Ghislaine Maxwellová, Jeffrey Epstein a Bill Clinton. Foto: Twitter

Rok skrývania

Dcéru v Británii pôsobiaceho mediálneho baróna a podvodníka Roberta Maxwella sa úradom podarilo zatknúť v júli 2020 približne po roku skrývania sa v americkom štáte New Hampshire. Celkovo je Maxwellová obvinená zo šiestich zločinov vrátane prevozu maloletej osoby s cieľom sexuálneho zneužitia či krivej výpovede ohľadom jej úlohy v Epsteinovej sieti na zneužívanie dievčat.

V niektorých prípadoch mala byť Maxwellová tiež prítomná počas sexuálnych aktov alebo sa na nich aj sama podieľala. Tvrdia to aspoň údajné obete, ona sama hocijaké spájanie s Epsteinovými aktivitami odmieta.

Maxwellovú stíhajú väzobne. Obžaloba argumentovala vysokou pravdepodobnosťou pokusu o útek, aj vzhľadom na jej veľký majetok. Len medzi rokmi 2007 až 2011 jej pristálo na účtoch približne 20 miliónov dolárov z účtov spájaných s Epsteinom.

Epstein a Slovenka

Svoje spojenie však má finančník aj so Slovenskom. Jednou z jeho obetí totižto mala byť aj Naďa Marcinková, rodáčka z Košíc. Podľa výpovedí niektorých ďalších obetí však bola Marcinková Epsteinovou spolupracovníčkou, hľadala preňho nové obete a zúčastňovala sa aj sexuálnych aktov.

Aký bol skutočný vzťah Epsteina a Slovenky nie je úplne jasné. Počas jeho uväznenia na Floride v roku 2008 ho táto Slovenka vraj navštívila takmer 90-krát. Podľa nemenovaného zdroja si mali byť veľmi blízki. Niektorí ľudia si dokonca myslia, že mohli mať romantický vzťah.

Dokazovať to majú aj fotografie, ktoré zachytávajú Marcinkovú s Epsteinom počas dovolenky či na jeho súkromnom ostrove. Zatiaľ voči nej neboli vznesené žiadne obvinenia.

Dnes je Naďa Marcinková známa na sociálnych médiách pod menom „Fly Global Girl“, zároveň prevádzkuje aj leteckú spoločnosť Aviloop. Tá má sídlo na 66. ulici v Manhattane v New Yorku. Ide o nehnuteľnosť, ktorú vlastní Epsteinov brat Mark.

Jeffrey Epstein a Naďa Marcinková. Foto: OK Magazine

Ďalšie články