Matovičova poslankyňa tvrdí, že s covidom pomáhalo vyše 80-tisíc vojakov. Slovenská armáda ich toľko ani zďaleka nemá

Zita Pleštinská Zita Pleštinská. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Vernosť strane, ktorá politika či političku dostane do parlamentu, je do istej miery pochopiteľná. Už menej, keď ide o takmer slepé nasledovanie a nadprácu, ktorá ešte k tomu vykazuje faktické chyby. To predviedla poslankyňa hnutia OĽaNO Zita Pleštinská, keď chcela pochváliť slovenských vojakov, ale ich počet niekoľkonásobne prestrelila.

Zita Pleštinská patrí k tým aktívnejším poslankyniam hnutia OĽaNO. Na kandidátke bola číslo 19 a s necelými 3 600 hlasmi sa dostala parlamentu. Nie je pritom žiadnym politickým nováčikom. Pred vstupom na kandidátku OĽaNO bola členkou KDH, SDK aj SDKÚ-DS, za ktorú sa v roku 2004 stala poslankyňou Európskeho parlamentu. Dnes sedí v Národnej rade, kde horlivo obhajuje svojich straníckych kolegov z hnutia Igora Matoviča.

Pleštinská je mimoriadne aktívna nielen v pléne parlamentu, ale aj na facebookovej stránke expremiéra a súčasného ministra financií. Obhajuje Matovičove vystúpenia aj prešľapy s takou horlivosťou a oddanosťou, že nemôže byť pochýb o jej vernosti voči OĽaNO. Nechýbajú komentáre typu „dobre bude“ ani priateľsky ladené poďakovania na adresu jej straníckeho šéfa.

Komentáre Z.Pleštinskej pod statusmi I.Matoviča. Foto: Facebook/I.Matovič

V snahe zavďačiť sa aj ministrovi obrany Jaroslavovi Naďovi, ktorý je jedným z najvernejších ministrov vybratých do kabinetu ešte Matovičom, si teraz Pleštinská strelila do nohy.

Na Facebooku Pleštinská označila Naďa pri komentári, v ktorom píše, že ministerstvu zdravotníctva pomáhalo v boji s pandémiou vyše šesťkrát toľko príslušníkov ozbrojených síl ako ich v skutočnosti Slovensko má.

Pleštinská na svojom súkromnom facebookovom profile píše: „87 768 príslušníkov Ozbrojených síl SR v boji proti COVID-19 do marca 2021 plnilo úlohy MZ SR v prospech nás pacientov. ĎAKUJEME!“

Z.Pleštinská o armádnej pomoci. Foto: Facebook/Z.Pleštinská

Háčik je však v tom, že Slovensko má iba okolo 13-tisíc vojakov. Tieto počty sa majú podľa Naďa síce zvýšiť, ale iba o niekoľko stoviek.

Pripomeňme, že Pleštinská je od roku 2002 starostkou obce Chmeľnica a od 2017 aj poslankyňou Prešovského samosprávneho kraja. I keď je dnes aj poslankyňou Národnej rady SR za OĽaNO, tak na svojej oficiálnej internetovej stránke vedľa jej mena stále figuruje logo SDKÚ-DS, za ktorú v rokoch 2004 až 2008 sedela v Európskom parlamente. Do EP sa snažila dostať aj v roku 2019, ale to už na kandidátke OĽaNO. Tento pokus jej nevyšiel a vlani za Matovičove hnutie úspešne kandidovala do parlamentu. Podľa jej vlastných slov zasvätila svoju profesionálnu kariéru práci v štátnej správe a v samospráve na regionálnej úrovni.


Ďalšie články