Denné povzbudenie: Zachyť kľúčový signál

MorseCode Ilustračný obrázok. Zdroj: wikimedia

Pred 2. svetovou vojnou robila armáda nábor do vojenskej spravodajskej služby a vyhlásila konkurz pre ľudí, ktorí ovládajú morzeovku. Keďže išlo o zaujímavú pozíciu s prísľubom dobrodružstva, prihlásilo sa množstvo ľudí. V stanovenom čase sa v čakárni všetci veselo rozprávali, niektorí sa chválili, ako dobre ovládajú morzeovku, a bola tam poriadna vrava. 

Všetci popri tom čakali, kedy niekto vyjde z kancelárie plukovníka a začne ich po jednom volať na preskúšanie. Stalo sa však to, že odrazu sa jeden mladý muž smelo postavil, otvoril dvere do kancelárie a vošiel dnu. Ostatní boli pohoršení, urazení, čo si to dovoľuje. O krátku chvíľu vyšiel do kancelárie plukovník a povedal, že nábor sa práve skončil a ten mladý muž je na pozíciu prijatý. Toto poriadne rozvírilo hladinu v čakárni a všetci čakali vysvetlenie. Plukovník povedal: „Celý čas, ako ste sa rozprávali, zabávali, sme v čakárni ticho vysielali morzeovkou signál, ktorý hovoril: ,Ktokoľvek zachytí túto správu ako prvý, nech sa dostaví do kancelárie plukovníka.‘ Tento mladík to zachytil a konal podľa toho.“ Ostatní adepti stíchli a odvtedy boli nahnevaní už len na seba. 

„Ja som dobrý pastier. Poznám svoje a moje poznajú mňa, ako mňa pozná Otec a ja poznám Otca. Aj svoj život položím za ovce. Mám aj iné ovce, ktoré nie sú z tohoto ovčinca. Aj tie musím priviesť a budú počuť môj hlas…“

Jn 10, 16

V našom živote je obrovské množstvo správ a signálov a medzi nimi sú niektoré kľúčové. Zhruba pred 2 000 rokmi žil na tejto zemi Ježiš. Boh vtelený do človeka. Po relatívne krátkej verejnej službe zomrel za hriechy každého človeka potupnou smrťou na kríži, no v hrobe neostal. Na záver veľkonočných sviatkov si celý kresťanský svet pripomína, že na tretí deň Ježiš vstal z mŕtvych a žije. O svojom zmŕtvychvstaní na tretí deň hovoril so svojimi učeníkmi veľakrát, no v ten tretí deň, ešte skoro ráno, k hrobu neprišli jeho apoštoli, ale Mária Magdaléna, ktorá jeho prísľub o zmŕtvychvstaní nielen počula, ale podľa neho tiež konala. Je veľký rozdiel medzi tým, keď vieme niektoré Božie pravdy citovať alebo podľa nich zmeníme, zariadime svoj zabehnutý život. Mária Magdaléna bude navždy spomínaná ako tá, ktorej sa Pán Ježiš zjavil ako prvej po zmŕtvychvstaní. Bola to práve ona, ktorá zachytila jeho prísľub o zmŕtvychvstaní a na tretí deň ráno prišla k hrobu. 

Myšlienka na záver je: Skús si dnes vyhradiť čas na to, aby si v Biblii našiel Božie prísľuby, ktoré platia pre teba, a zariadil svoj život podľa nich. 

Denné povzbudenie môžete počúvať ako podcasty na stránke denníka Štandard, na SpotifyGoogle podcastApple podcast i na YouTube.

Ďalšie články