Kotleba reaguje: Syna som neuniesol

Bez názvu Marian Kotleba. Foto: Facebook

Opozičný politik Marian Kotleba odmietol tvrdenia o tom, že z Egypta uniesol svojho syna Ľudovíta. Označil ich za absolútnu hlúposť. Kauzu odštartovali tvrdenia jeho exmanželky zo začiatku týždňa o tom, že syna vzal späť na Slovensko bez jej vedomia a mimo akýchkoľvek dohôd.

Líder Ľudovej strany Naše Slovensko Marian Kotleba po dvoch dňoch reagoval na medializované správy o údajnom únose vlastného syna Ľudovíta. Tvrdenia tohto charakteru označil za „absolútnu hlúposť“. Nacionalistický politik v tejto veci vystúpil vo videu na sociálnej sieti aj spolu so samotným potomkom.

„Malý bol v Egypte vkuse 6 mesiacov,“ vysvetľoval šéf ĽSNS. Dodal, že do Afriky jeho syn odišiel vtedy, keď sa on sám liečil z koronavírusu, prípadne iného ochorenia, nakoľko sa posťažoval, že presnú diagnózu mu žiadny lekár neurčil.

„Keďže tu všetci v panike, v opatreniach mali v hlavách chaos a ja som vlastné dieťa ani nemohol zaniesť do škôlky, tak som ho poslal so starkou do Egypta za svojou mamou, ale po 6 mesiacoch, jednoducho, keď vám dieťa každý druhý deň v telefóne povie ‚Ocko, kedy prídeš?‘ tak to už sa nedalo vydržať a museli sme to nejako vyriešiť,“ pokračoval Kotleba.

Majúc svojho 5-ročného syna na kolenách ďalej vysvetľoval, že sa obaja už druhý deň nachádzajú v karanténe – čo je po príchode zo zahraničia povinnosť – a oslavujú narodeniny. „Už je z neho veľký chlap a keď dokončíme toto video, tak to pôjdeme spolu trochu osláviť,“ povedal Kotleba, ktorý sa tiež posťažoval na prísne opatrenia v kostoloch v porovnaní s Egyptom.

Exmanželka je z toho vraj zúfalá

Kotlebu de facto obvinila z únosu ešte v pondelok večer jeho exmanželka Frederika, hoci tento termín nechcela použiť. „Odlietajú dnes v noci, už som urobila všetko a nikto ich nevie zastaviť,“ uviedla matka dieťaťa a vysvetľovala, že Kotleba sa so synom zdržoval v egyptskom hoteli, no dieťa bez akejkoľvek dohody odniesol späť do Európy.

Kotlebova bývalá partnerka si uvedené konanie nevedela vysvetliť a podľa vlastných slov z neho bola „zúfalá“. „Sú tu iné zákony, mám rozsudok v slovenčine a nemáme s nimi žiadnu zmluvu,“ vysvetľovala komplikácie v jednaní s egyptskými úradmi. Kauzu údajne rieši s právnikom.

Reakcia meškala

Kotleba prisľúbil reakciu ešte v utorok do piatej podvečer, teda v rovnaký deň, ako sa správa o jeho spore o syna rozšírila. „No momentálne mám úplne iný program ako riešiť nejaký bulvár,“ uviedol na Facebooku v utorok.

Práve spomínané bulvárne médiá zastihli Kotlebu po prílete na viedenské letisko Schwechat. Nachádzal sa na ňom aj spolu s poslancom za ĽSNS Petrom Krupom. „Chlapci, bude jedna fotka malého bez môjho dovolenia, tak ste vybavení,“ odkázal vtedy novinárom.

(ste/tod)


Ďalšie články