Exmanželka Kotlebu: Vzal mi 5-ročného syna, odlietajú z Egypta a nikto ho nevie zastaviť

Hlavné pojednávanie s predsedom ¼SNS Marianom K. na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku Marian Kotleba. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Bývalá manželka Mariana Kotlebu Frederika obvinila nacionalistického politika z toho, že bez jej vedomia vzal ich spoločného syna z Egypta. Z konania svojho expartnera je vraj zúfalá a nikto ho nevie zastaviť. Naša diplomacia je zatiaľ bezpomocná, prípadne informácie poskytnúť nemôže.

Niekdajšia manželka Mariana Kotlebu Frederika obvinila lídra ĽSNS z neoprávneného vzatia ich 5-ročného syna z Egypta. Informuje o tom Denník N. „Odlietajú dnes v noci, už som urobila všetko a nikto ich nevie zastaviť,“ uviedla matka ešte v pondelok večer.

Politik prišiel podľa nej na návštevu syna po pol roku začiatkom apríla a zdržoval sa s ním v hoteli, no už jej ho nevrátil. V čase písania článku už môže byť otec so synom na ceste na Slovensko alebo priamo na Slovensku. Žena však priamo o únose hovoriť nechce.

Kotlebova exmanželka si uvedené konanie nevie vysvetliť a podľa vlastných slov je z neho „zúfalá“. „Sú tu iné zákony, mám rozsudok v slovenčine a nemáme s nimi žiadnu zmluvu,“ vysvetľuje komplikácie v jednaní s egyptskými úradmi. Kauzu podľa Denníka N rieši s právnikom. Kotleba jej telefón nedvíha.

Frederika, ktorá po rozvode so šéfom ĽSNS žije v spomenutom Egypte s partnerom, s ktorým má aj dcéru, hovorí, že Kotleba dieťa odniesol bez akýchkoľvek dohôd a dozvedela sa to len od samotného syna, s ktorým sa jej vraj náhodou podarilo spojiť.

Slovenské ministerstvo zahraničných vecí prípad komentovať nechce. Hovorca rezortu Juraj Tomaga to odôvodňuje ochranou osobných údajov. Zastupiteľský úrad Slovenska v Egypte je podľa matky rovnako bezmocný.

(tod)


Ďalšie články