Triler o slovenskom pašerákovi či komédia o Severnej Kórei. Filmové tipy na nasledujúci týždeň

1 Seth Rogen a James Franco vo filme Interview. Zdroj: CSFD

Po týždni prichádzame s ďalšími skvelými tipmi na filmy, ktoré si budeme môcť pozrieť v našich televíziách. Na svoje si prídu najviac tí, ktorí majú radi akčné filmy, ale nezabudli sme do prehľadu pridať aj kvalitné filmy slovenskej a českej tvorby.

PIATOK 

V piatok večer na TV Markíza pôjde uletená akčná komédia Interview. Dave a Aron spolupracujú už 10 rokov na televíznej šou o celebritách. Väčšinou ich ľudia vnímajú ako zabávačov. Názor ľudí chcú zmeniť ich najnovším rozhovorom, ktorý majú spraviť s Kim Čongom zo Severnej Kórey. Všetko mohlo prebehnúť bez problémov, keby ich plány nenarušila CIA, ktorá im dá úlohu zabiť Kim Čonga. Film Interview sa začne o 23:00 h.

SOBOTA

V sobotu o 20:35 h si môžete pozrieť na Dvojke český film Úsmevy smutných mužov. Film je inšpirovaný knihou Josefa Formánka. Ide o príbeh mužov, ktorí sa stretli na protialkoholickom liečení. Každý z nich zažil svoj pád na dno a teraz sa od neho chcú odraziť. Hlavným hrdinom je Jozef, ktorý bežne vypil jednu fľašu vodky denne. Jedného dňa sa opil až tak, že odpadol, a preto sa dostal na liečenie. V liečebni stretáva ďalších závislých mužov, ktorí majú svoje životné príbehy. Jozef sa rozhodne o nich napísať v liečebni knihu. Písaním si chce skrátiť svoj pobyt. Je odhodlaný prestať, aby mohol začať žiť normálny život so svojou manželkou a s dcérou. 

NEDEĽA

Víkend bude v znamení slovenských filmov. Na nedeľu si RTVS pripravila film Čiara, ktorý sa začne o 22:00 h. Vo filme režiséra Petra Bebjaka sa dej presúva na slovensko-ukrajinskú hranicu. V hlavnej úlohe sa predstaví Tomáš Maštalír, ktorý je na jednej strane otcom rodiny a na strane druhej je hlavou kriminálnej skupiny, ktorá pašuje cigarety cez hranicu Ukrajiny a Slovenska. Jedného dňa zásielka stroskotá a odvtedy sa začína lavína udalostí, pre ktoré bude musieť Adam Krajňák (Tomáš Maštalír) prejsť aj cez svoje vlastné hranice, ktoré nikdy prekročiť nechcel. 

PONDELOK

Jean Reno je známy francúzsky herec, ktorý každému filmu dodá šmrnc. Presne takto bolo aj pri filme Moje leto v Provence, ktorý odvysiela RTVS v pondelok o 20:30 h. Jean Reno si zahral Paula, namosúreného dedka a otca. Paul sa pred 17 rokmi pohádal so svojou dcérou a odvtedy sa nevideli. Nikdy nevidel ani svoje tri vnúčatá až do chvíle, kým neprídu k nemu na leto na prázdniny do Provence a jeho olivového sadu. Paul si bude musieť hľadať cestu k svojim vnúčatám, z ktorého jedno od narodenia nepočuje. 

UTOROK

Na utorok si pre nás TV JOJ PLUS pripravila reprízu zo soboty a pojde o film Kingsman: Tajná služba. Služba Kingsman bojuje za všetky práva a má svojich agentov. Vždy, keď odíde jeden starší agent, vyberú si nového, ktorého zaškolia do tejto služby. Ich novým výberom je Garry, tiež nazývaný Eggs. Je to chlapec z ulice, ktorý má však potenciál stať sa dobrým agentom. Jeho prvou úlohou bude zastaviť Richmonda, ktorý je veľký bojovník za ekológiu. Ale spôsob, akým chce bojovať za ekológiu, je veľmi neprípustný. Chce zabiť celé ľudstvo, aby ochránil našu planétu. Tajná služba Kingsman sa mu v tom pokúsi zabrániť. Tešiť sa na to môžete v utorok o 20:25 h.

STREDA
V stredu pôjde jedna z úspešných častí Pirátov z Karibiku, konkrétne to bude Salazarova pomsta. Asi najznámejší pirát všetkých čias Jack Sparrow musí čeliť ďalšej výzve, a to mŕtvemu nepriateľovi Salazarovi, s ktorým má nevybavené účty. Jedinou šancou, ako môže Jack prežiť, je nájsť bájny Poseidonov trojzubec. Ale Jack vie, že túto misiu nedokáže splniť sám. Potrebuje pomoc od astronómky Cariny a mladého námorníka kráľovskej flotily Henryho. V stredu o 20:35 h uvidíme, či sa im táto zdanlivo nesplniteľná misia podarí.


Ďalšie články