Matovič je novým šéfom Baťa. Ten zverejnil jeho číslo a nazval ho psychopatom

premiér v demisii Igor Matoviè Igor Matovič. Foto: Pavel Neubauer/TASR

Igor Matovič je od štvrtka novým nadriadeným exporadcu prezidenta Andrej Kisku a manžela šéfky ŠÚKL Radoslava Baťa. Baťo, ktorý expremiéra v nedávnej minulosti očastoval ako psychopata, zverejnil jeho súkromné číslo a podal na neho trestné oznámenie, totiž pracuje v Útvare hodnoty na peniaze spadajúcom pod rezort financií. Aj také príbehy píše koaličná kríza.

Expremiér Igor Matovič je po nástupe na svoje nové pôsobisko, do ktorého ho prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala vo štvrtok do obeda spolu s ostatnými členmi vlády, novým šéfom Radoslava Baťa. Ten totiž pôsobí ako úradník v Útvare hodnoty za peniaze, ktorý spadá práve pod ministerstvo financií.

Obaja aktéri sa pritom v prvej polovici marca dostali do veľmi ostrého osobného konfliktu, ktorý začal v reakcii Matoviča na stanovisko vysokej funkcionárky Európskej liekovej agentúry (EMA), ktorá členským štátom odporučila nepoužívať ruskú očkovaciu látku Sputnik V.

Matovič Rakúšanke Christe Wirthumer-Hocheovej po tomto vyhlásení odkázal, že v EMA by mali pracovať 24 hodín denne a 7 dní v týždni. Podľa jeho predstáv by to totiž schvaľovací proces urýchlilo a netrval by „tri mesiace, ale tri týždne“.

Keď začalo prituhovať…

Vtedy sa k slovu dostala manželka Radoslava Baťa a šéfka Štátneho úradu pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) Zuzana Baťová, ktorá sa za slová politika zahraničnej expertke ospravedlnila a dodala, že verí, že vyjadrenie Matoviča bolo výsledkom neznalosti procesov a nasadenia odborníkov v celej EÚ.

Neskôr šéf OĽaNO na sociálnej sieti zverejnil screenshot z facebookovej konverzácie, v ktorej si názory na dovoz Sputniku vymieňali práve niekdajší poradca prezidenta Andreja Kisku Baťo a štátna tajomníčka rezortu zdravotníctva Jana Ježíková, ktorá zodpovedá za vakcináciu.

Baťovi sa v nej nepáčil údajne nevhodný spôsob prepravovania očkovacej látky a vulgárne situáciu okomentoval. Keď mu Ježíková oponovala, odvetil jej okrem iného nasledovné: „Zalez, odkiaľ si vyliezla.“

Matovič v snahe ilustrovať možný konflikt záujmov diskusiu okomentoval slovami, že sa ospravedlňuje Ježíkovej za „primitívne slová“ Baťa a vyjadril nádej, že sa Baťovej „rodinný vzťah žiadnym spôsobom neprejaví na postoji ŠÚKL k vakcíne Sputnik“.

Radoslav Baťo. Foto: Facebook

Nový šéf je vraj zbabelý psychopat

Následne líder OĽaNO zverejnil osobnú správu, ktorú mu Baťo adresoval a ironicky k nej uviedol, že ide o „mimoriadne vysokú úroveň komunikácie“. Bývalý poradca Kisku a novinár v nej totiž napísal: „Moju manželku si do h*by neber, ty zbabelé psychopatické h*vno.“

Baťovou odozvou bolo to, že na Facebooku zverejnil osobné číslo priamo na bývalého premiéra a neskôr avizoval, že na neho podáva trestné oznámenie. Dôvodom bolo neodsúhlasené zverejnenie súkromnej komunikácie.


Ďalšie články