Biela stužka na zviditeľnenie neviditeľných

DPD-kresba Zdroj: 25marec.sk

Zajtrajší 25. marec je medzinárodným dňom spomienky na všetky nenarodené ľudské bytosti. Zároveň je dňom zápasu za ľudské práva na Slovensku a vďaka kampaniam Fóra života ho poznáme aj ako Deň počatého dieťaťa. 

Tento rok sa koná už 21. ročník kampane Deň počatého dieťaťa a vrcholí práve vo štvrtok 25. marca. Do kampane sa ľudia tradične zapájajú pripnutím si bielej stužky na oblečenie, na Facebooku je možné pridať k svojej profilovej fotografii rám s bielou stužkou a na tento rok pribudli aj aktivity, ktoré si môžu ľudia spraviť priamo vo svojich domácnostiach. Téma kampane znie: Život je dar. Organizátori predstavili aj edukatívnu pomôcku, kartovú hru s názvom Neviditeľný človek.

Hru tvorí 7 veľkých a 28 malých kariet, ktoré je potrebné k sebe navzájom priradiť. Na veľkých kartách sú reálne zábery ľudského života v rôznych obdobiach jeho vývinu v maternici. Na malých kartách je slovný opis, čo je už v ľudskom tele vyvinuté v rôznych štádiách. Kartičky je treba priradiť k tomu obrázku, ktorý zobrazuje štádium, keď je už vlastnosť prítomná u človeka. Organizátori na svojej stránke uvádzajú, že hra ukazuje vývin pred narodením na základe dostupných medicínskych poznatkov bez akejkoľvek náboženskej či inej ideologickej interpretácie.

V stredu 24. marca pripravili Fórum života v spolupráci s 4life mission a Poradňou Alexis online webinár s názvom Nečakané tehotenstvo v mojom okolí. Webinár bude viesť Anna Vnučáková z Poradne Alexis, ktorá poskytuje poradenstvo a pomoc neplánovane tehotným ženám v krízovej situácii. V prípade záujmu sa treba vopred prihlásiť na stránke organizátorov.  

Zdroj: Facebook/Fórum života

Ďalšie články