Donald Trump pripravuje návrat na sociálne siete s novou platformou

Donald Trump Donald Trump. Foto: TASR/AP

Bývalý americký prezident Donald Trump, ktorému zablokovali účty na Twitteri, Facebooku a ďalších sociálnych sieťach, pripravuje návrat na internet s novou vlastnou platformou. Spustená by mala byť o dva až tri mesiace, povedal v nedeľu pre televíziu Fox News jeden z najbližších Trumpových poradcov.

Jason Miller, hovorca Trumpovej volebnej kampane z roku 2020, uviedol, že exprezident pripravuje novú platformu, ktorá „úplne predefinuje“ doterajšie pravidlá hry a ktorú budú sledovať desiatky miliónov ľudí.

Bližšie podrobnosti o pripravovanej platforme Miller ani ďalší Trumpovi spolupracovníci neposkytli.

Viaceré sociálne siete zablokovali účty bývalého šéfa Bieleho domu po útoku protrumpovských demonštrantov na sídlo amerického Kongresu zo 6. januára. Útok totiž zrejme podnietil Trump svojimi nepodloženými vyjadreniami o sfalšovaných voľbách, hoci on sám tvrdil, že svojich stúpencov nevyzýval k násiliu, ale len k protestom.

Donald Trump počas svojho úradovania intenzívne využíval Twitter, prostredníctvom ktorého prezentoval nielen svoje názory a postoje, ale aj dôležité politické rozhodnutia či personálne zmeny.

(tasr)


Ďalšie články