Televízne tipy: Kultový film s Jackom Nicholsonom a koniec seriálu o Fox News

najsilnejší hlas Najsilnejší hlas. Foto: ČSFD

Pred nami je víkend a s ním aj televízne tipy. Tešiť sa môžete na poslednú časť seriálu o Rogerovi Ailesovi alebo na nové minisérie.

PIATOK

Kultový film z roku 1974 Čínska štvrť je o detektívovi, ktorého si zahral Jack Nicholson. Detektíva si najme žena, ktorá chce, aby vypátral dôkazy o nevere jej manžela. Počas vyšetrovania sa zapletie do podvodov a krívd, ktoré odhalia politické i osobné škandály. Film získal Oscara za scenár, ktorý napísal Robert Towne. V tom istom roku na odovzdávaní Zlatých glóbusov získal štyri ceny. Jednu cenu dostal Jack Nicholson za najlepšieho herca v dráme. Film pôjde na Jednotke o 22:55.

Na ČT2 v piatok začne nová miniséria. Pripravené sú prvé dve časti. Hlavnou hrdinkou je zdravotná sestra Anna, ktorej pred pätnástimi rokmi zabili syna. Páchateľ bol pre jeho nízky vek odsúdený na krátky čas vo väzení. Po prepustení získa novú identitu, ktorá bola pred verejnosťou utajená a po nejakom čase ktosi napadne 28-ročného šoféra autobusu. Na internete sa objaví správa, že práve napadnutý šofér je vrahom chlapca. Prvá časť minisérie Obeť začne 21:55 a ďalšia časť bude nasledovať po nej.

SOBOTA

Einar (Robert Redford) žije na hospodárstve spolu so svojím priateľom Mitchom (Morgan Freeman), ktorý je ťažko poranený po napadnutí medveďom. Na hospodárstvo príde Einarova nevesta Jean so svojou dcérou Griff. Jean bola manželka jeho syna, ktorý zomrel pri autonehode zavinenou Jean. Einar ich na ranči najprv nechce, ale časom si k nim nachádza cestu. Film Žiť po svojom pôjde na JOJ PLUS o 20:30.

Hlavnou postavou filmu, natočeného podľa knižnej predlohy od autorky R. J. Palacio, je desaťročný chlapec Auggie, ktorý sa doposiaľ učil doma so svojou mamou. Teraz má nastúpiť do školy ako ostatné deti. Všetko by bolo v poriadku, ale Auggie ako bežné deti nevyzerá. Narodil sa s vrodenou vadou tváre. Počas svojho života absolvoval veľké množstvo operácií a doktori mu nedávali veľké šance na prežitie. Auggie je však živý a až na svoj vzhľad aj zdravý. Časom si však Auggie získa priateľov a začína byť konečne šťastný. Film Obyčajná tvár začne o 20:30 na Markíze.

Posledná časť úspešného seriálu Najsilnejší hlas, kde si hlavnú rolu zahral Russell Crowe, ktorý stvárnil Rogera Ailesa. Právny tím Fox News sa snaží minimalizovať obvinenia Gretchen, ktorá obvinila Ailesa zo sexuálneho obťažovania. Gretchen zisťuje, že zneužívaných bolo viacero žien. Tie začnú pomaly rozprávať. V texte Romana Jocha sa o tomto seriáli dozviete viac. Posledná časť začne o 22:10 na Dvojke.

NEDEĽA

Edi a Jurzek sú bezdomovci. Zarábajú jedine zbieraním kovového šrotu. Edi okrem šrotu zbiera tiež knihy, ktoré ľudia vyhodili. Vďaka jeho láske ku knihám má povesť učenca. Jedného dňa navštívia Ediho gangstri, ktorí chcú, aby Edi doučoval ich sestru. Tej hrozí, že v škole prepadne. Okrem doučovania má dohliadnuť aj na to, aby sa ich sestra nestretávala so svojím priateľom. Keď však otehotnie, obviní zo znásilnenia Ediho, aby uchránila svojho chlapca. Poľský film z roku 2002 Edi začne 21:15 na Dvojke.

Film Edi. Foto: ČSFD

Jednotka má na nedeľu pripravenú minisériu V úkryte. Ide o skutočný príbeh policajnej operácie, vďaka ktorej sa podarilo zatknúť dvoch mafiánskych bossov Antonia Lovineho a Michela Zagariu, ktorí sa vo svojich úkrytoch skrývali jeden 14 a druhý 16 rokov. Policajnú akciu viedlo niekoľko policajtov, aj keď vedeli, že ich táto práca môže stáť vlastný život alebo životy ich najbližších. Prvá časť minisérie začne o 20:30, po nej bude nasledovať druhá časť.

Partia šoférov pracuje v kameňolome. Do tohto zabehnutého kolektívu prichádza nový pracovník Marek Orban. Je to veľmi morálny človek, i keď ho odsúdili za ublíženie na zdraví. Zbil milenca svojej manželky, ktorému teraz musí splácať odškodné. Marek sa za to hanbí, a preto to pred svojimi kolegami tají. Všetci šoféri pracujú pod vedením Petra Hoťku, nazývaného Maco. Maco je Marekov kamarát, a preto vymýšľa neexistujúce zákazky, ktoré sa prevalia. Napriek tomu Marek medzi pracovníkmi našiel svoju druhú rodinu. Film Dosť dobrí chlapi začne o 16:55 na Jednotke.


Ďalšie články