Urážate ľudí, ponižujete tento národ

Boris Kollár Milan Krajniak Foto: Jakub Kotian/TASR

Takú rezignáciu na politickú zodpovednosť, ako dnes predviedli strany vládnej koalície, sme tu ešte nemali.

Milan Krajniak podal demisiu. Urobil tak krátko po tom, ako predseda jeho strany Boris Kollár hovoril, že všetci tu robia cirkus. A potom nechal vrcholné cirkusové číslo predviesť svojho jediného schopného ministra.  

Je to absurdné. Je to choré. Aj slovo nezrelé už pôsobí ako eufemizmus. Je to urážka voličov tejto krajiny.

To, čo predviedla táto vláda za jeden rok pri moci, je vrchol nezodpovednosti. Milan Krajniak tomu práve nasadil korunu.

Jeho demisia nemá rozumné vysvetlenie, vnáša do beztak veľkého neporiadku ešte väčší chaos. Každý, kto sa kedy zamýšľal nad politikou vie, že aj zlá vláda je lepšia ako anarchia. Prečo asi?

Ľudia v tejto krajine majú množstvo vážnych problémov, ekonomických, osobných, duchovných. Sme v zložitej situácii. A namiesto toho, aby štát tieto veci riešil, vládna politika ničí základnú dôveru ľudí voči politike. Ak táto vláda nechce vládnuť, ak sa dokáže iba navzájom okopávať a potápať, mala by ísť preč.

Už nejde o vaše strany, nejde o vaše hry. Ide o štát. Pätnásty marec je dňom hanby. Politici nášho národa zlyhali často, tie najťažšie zlyhania boli vynútené tlakom zvonku. V čase vojny či komunizmu. Ale táto vláda dokázala „viac“, najväčšieho nepriateľa má v sebe. Nemôže sa vyhovoriť na nikoho.

Hrozné zistenie. Žiadna naša vláda doteraz nedosiahla také dno ako vy.


Ďalšie články