Provokatér Milo Yiannopoulos hovorí, že už nie je gej. Propaguje konverznú terapiu

Milo Yiannopoulos. Foto: Facebook.com Milo Yiannopoulos. Foto: Facebook.com

Politický komentátor a kontroverzná postava Milo Yiannopoulos v nedávnom rozhovore uviedol, že už nie je homosexuálom. Podľa svojich slov zavesil homosexualitu na klinec a chce sa v dohľadnej dobe venovať takzvanej konverznej terapii.

Milo Yiannopoulos je 36-ročný Brit, známy provokatér a kontroverzná osobnosť internetu. Jeho vyhlásenia a diela si často brali na mušku feminizmus, politickú korektnosť či takzvaných bojovníkov za sociálnu spravodlivosť. Označoval sa za pravičiara, katolíka a otvoreného geja so židovským pôvodom. V roku 2017 uzavrel manželstvo s černochom. Obhajoval konzervatívcov, Brexit aj Donalda Trumpa.

Svoj imidž pritom vždy staval na efekte šoku. Uťahoval si z oponentov, rečnil oblečený ako žena, kúpal sa v prasacej krvi. Raz navrhol, že usporiada pochod hrdosti gejov vo švédskej moslimskej štvrti. Ako editor vplyvného pravicového portálu Breitbart získal pre svoje často poburujúce vyhlásenia medzinárodnú pozornosť a pozvania do diskusií v mienkotvorných médiách. Tie ho označovali za ideológa nacionalistického hnutia alt-right, čo však Milo vždy odmietal. Jednoducho, od predstavy klasického konzervatívneho komentátora mal na míle ďaleko.

Dôležitým prvkom jeho identity bolo, že sa prezentoval ako extravagantný homosexuál. Teraz tvrdí, že sa to zmenilo.

„Nebol som úplne v pohode s homosexuálnym životom, veď kto by mohol byť, a opieral som sa oňho na verejnosti tak tvrdo len preto, pretože vidieť pekného, charizmatického a múdreho geja, ktorý oslavuje konzervatívne hodnoty neskutočne hnevalo liberálov,“ hovorí komentátor v rozhovore pre konzervatívny pro-life portál Life Site News.

Dodáva, že vo svojom súkromnom živote sa skutočne zapájal do rôznych „degenerácií“. „Prajem si povedať, že to bolo celé len klamstvo, že som bol celý čas heterosexuál, ale ani ja nemám takú duševnú silu sa pretvarovať,“ podotýka Yiannopoulos.

Otočka o 180 stupňov

Moji fanúšikovia to mohli očakávať, hovorí dnes Milo. Za posledné desaťročie viackrát podobný vývoj naznačil a rozhodnutie začať „život bez sodomie“ podľa jeho slov malo prísť pred pár rokmi. Trvalo mu vraj dlhý čas so svojimi predchádzajúcimi zvykmi skoncovať.

Najnovšie Milove vyjadrenia však úplne zodpovedajú jeho zaužívanému štýlu šoku. Nielen pre jeho odmietnutie homosexuality, čo je na dnešnom Západe pri otvorene známych gejoch ojedinelým krokom. Milo totiž tvrdí, že okrem svojich doterajších aktivít by sa rád zameral na konverznú terapiu a rehabilitoval tento proces v očiach americkej verejnosti. Ide o spôsob, ktorým sa homosexuáli „liečia“ zo svojej orientácie. Nie je to však v súčasnosti uznávaný medicínsky proces.

„Funguje to, avšak nie pre každého. Čo sa týka iných mojich plánov, nič sa nemení. Vždy som považoval potraty za najvážnejší morálny horor v ľudských dejinách. Budem pokračovať v hlásaní tohto názoru, ešte hlasnejšie ako doteraz,“ uviedol komentátor.

Pokiaľ ide o jeho osobný život, jeho doterajší manžel bol podľa Yiannopoulosa degradovaný na spolubývajúceho. Podľa Mila to bolo ťažké rozhodnutie pre oboch mužov. Zároveň sa znova prihlásil ku katolíckej viere a plánuje sa sám zúčastniť spomínanej konverznej terapie.

„Sekulárne pokusy o uzdravenie sa od hriechu sú buď dočasné alebo úplné neúčinné. Spásy sa dá domôcť jedine oddaním sa Kristovi a aktivitou svätej, katolíckej a apoštolskej cirkvi,“ hovorí Milo.

Veľmi kriticky sa Milo vyjadruje k čoraz úspešnejším pokusom o normalizáciu transsexuality vo verejnom živote.

V USA vo verejných knižniciach masovo prebieha tzv. Drag Queen Story Hour. Doslova Drag Queen hodina rozprávok. Drag queen je označenie pre muža vyzývavo oblečeného a namalovaného ako žena. V USA v rámci tohto fenoménu muži v ženských šatách čítajú rozprávky malým deťom. Cieľom má byť učiť deti, aby boli tolerantné a akceptovali diverzitu.

Muž oblečený ako Drag queen číta rozprávky deťom v USA. Foto: Twitter

Milo podobné prejavy označuje za démonické. „Ani nechcem začínať o Drag Queen Story Hour. Stačí mi prečítať si tie štyri slová, aby som bol premožený nutkaním kúpiť si povraz,“ uviedol provokatér v nedávnom rozhovore.

Kontroverzie

Yiannopoulos má za sebou množstvo kontroverzií. V minulosti sa napríklad označil za „prekrásneho superzloducha internetu“. Twitter mu jeho účet zablokoval už v roku 2016. Dôvodom boli urážky voči černošskej herečke Leslie Jonesovej za jej rolu v prepadáku Krotitelia duchov (2016). Milo jej odkázal, že vyzerá ako jeho bývalý priateľ.

Inokedy prirovnal takzvanú kultúru znásilňovania ku knihám o čarodejníkovi Harry Potterovi. Jeho argument bol, že obe veci sú rovnako vymyslené. V roku 2017 bol prinútený odísť z portálu Breitbart pre svoje vyhlásenie, ktoré vyznelo, ako obhajoba pedofílie.


Ďalšie články