Volko má bronz

Ján Volko bronz Lamont Marcell Jacobs zlato Slovenský šprintér Ján Volko (druhý vpravo) získal bronzovú medailu vo finále behu na 60 m na halových majstrovstvách Európy v poľskej Toruni 6. marca 2021. Vyhral Talian Lamont Marcell Jacobs (vľavo) vo svetovom výkone roka 6,47 s. Foto: TASR/AP

Najrýchlejší Slovák skončil na halových ME v Poľsku s časom 6,61 sekundy na treťom mieste. Na striebro mu chýbala stotina sekundy.

„Mám veľkú radosť, aj keď aj trochu zmiešané pocity, keďže finálový beh bol asi najhorší, ktorý som tu dnes bežal, mal som aj slabý štart,“ povedal v rozhovore s Alfonzom Juckom v RTVS Ján Volko.

„Vyzeralo to veľmi veľmi zle, škoda, že som pokazil ten štart, potom som to musel doťahovať, napokon mi chýbala stotina sekundy na striebro,“ dodal na záver rozhovoru v priamom prenose náš reprezentant.

Postup do finále bol hladký, vyhral rozbeh aj semifinále. Finále ale napokon absolútne ovládol taliansky reprezentant Lamont Marcell Jacobs vo svetovom výkone roka 6,47 sekundy. Druhý skončil nemecký šampión Kevin Kranz, ktorý mal pred halovými majstrovstvami Európy najlepší európsky čas. Volko, ktorý má za sebou zranenie a náročnú rekonvalescenciu, skončil tretí. Keďže v semifinále Kranza porazil, trúfal si aj na lepšiu priečku, žiaľ, nevyšlo to. Príčinou bol slabší štart.

Slovenský šprintér Ján Volko (druhý vpravo) získal bronzovú medailu vo finále behu na 60 m na halových majstrovstvách Európy v poľskej Toruni 6. marca 2021. Foto: TASR/AP

Zverenec trénerky Nadi Bendovej si už v semifinále o štyri stotiny sekundy vylepšil tohtosezónne maximum na 6,57 a vo finále zopakoval svoj druhý najrýchlejší beh sezóny zo slovenského šampionátu v hale Elán. Volko vybojoval pre Slovensko šiestu medailu v ére samostatnosti.

Do svojej zbierky tak k striebru z Belehradu 2017 a zlatu z Glasgowa 2019 pridal najrýchlejší Slovák aj prvý bronz.

https://standard.sk/41269/koncept-volko-o-majstrovstvach-europy-obhajobu-zlata-vobec-neriesim-nie-som-aspirantom-ani-na-finale/

Pred šampionátom bol Ján Volko opatrný: „Obhajobu vôbec neriešim. To bola minulosť, v úplne inej situácii a za iných podmienok. Treba sa na to pozerať reálne. Som desiaty v tabuľkách. V podstate to znamená, že nie som ašpirantom ani na finále. Musím predbehnúť dvoch a to bude asi aj náš cieľ. Môžem iba prekvapiť, túto pozíciu mám oveľa radšej ako byť favorit. Budeme spokojní s finálovou účasťou. Všetko ostatné bude bonus,“ povedal.

(tasr, fed)


Ďalšie články