Vnuk Fidela Castra sa po Kube vozí v luxusnom mercedese a porušuje lockdown i rýchlosť

castro Sandro Castro. Foto: Twitter

Lockdown a súcit so spoluobčanmi zrejme potomkovi Fidela Castra veľa nehovoria. Počas najťažšieho obdobia za posledné desaťročia sa jeho vnuk po Kube vozí v drahom mercedese a v spoločnosti nie tak drahej ženy.

Od Nového roku sa epidemická situácia v mnohých štátoch vymkla spod kontroly. To je aj prípad Kuby, ktorá zaznamenala celkovo vyše 52 000 infikovaných a 333 úmrtí na ochorenie COVID-19.

Počty infikovaných a úmrtí prudko rastú najmä od januára. V štáte preto platí prísny lockdown, ktorý kontroluje polícia. V prípade jeho porušenia hrozia nezodpovedným občanom vysoké pokuty. Napriek tomu sa nájdu medzi Kubáncami výnimky, ktoré si môžu dovoliť vyhodiť takto peniaze.

Sandro Castro, vnuk Fidela Castra, si z protipandemických opatrení a obmedzeného pohybu vozidiel ťažkú hlavu nerobí. S mladou peknou spoločníčkou sa počas zákazu vychádzania preháňa po ostrovnom štáte v drahom mercedese.

Okrem nariadenia lockdownu porušoval aj rýchlosť. Kubánske diaľnice majú pre svoj zlý stav rýchlostný limit 100 km/h. Sandro si to svojím mercedesom valil v rýchlosti 145 km/h a spolucestujúcu nabádal, aby nakamerovala aj tachometer. Mladá žena to s roztopašným smiechom kamerovala.

Video kritizovali najmä tradiční stúpenci revolúcie, ktorí Sandra obvinili z pokrytectva. Mladého Castra vyzvali, aby sa občanom, ktorých trápi ekonomická kríza spojená s pandémiou, ospravedlnil. Možno by to podobne cítil aj bývalý kubánsky diktátor.

Fidel Castro. Foto: TASR

Na Sandra by dedo zrejme pyšný nebol. Vlastní diskotékový klub, má prefarbené vlasy a veľa peňazí. Komunistovi Fidelovi ako „advokátovi chudobných“ by zrejme nebolo po vôli najmä to, že sa všetkým z toho verejne pýši. Sám sa svojím životným štýlom usiloval navodiť dojem rovnosti.


Ďalšie články