Mazurek strčil do poslanca Žiaka pre nápis „Urevaný nácek"

ziak-2 Poslanci Milan Mazurek a Miroslav Žiak v osobnom konflikte. Foto: Facebook

Kotlebovec Milan Mazurek v parlamente strčil do poslanca SaS Miroslava Žiaka. Saskár tiež tvrdí, že poslanci ĽSNS sa mu vyhrážali ublížením na zdraví.

Saskár pri štvrtkovom vystúpení poslanca Mazureka, ktorý kritizoval vládnu koalíciu, predstúpil pred rečnícky pult a mával papierom, na ktorom bol nápis UREVANÝ NÁCEK.

To poslanca Mazureka nahnevalo a začal vo svojom prejave členov strany SaS častovať ako fašistov. Neskôr sa neovládol a zahnal sa na Žiaka, ktorý sa mu uhol.

Sebavedomým „Poď sem“ sa Mazurek snažil, aby sa Žiak dostal do jeho dosahu. Keď sa tak nestalo, prerušil rozpravu, vystúpil spoza rečníckeho pultu a namieril si to rovno k nemu.

Žiak na sociálnej sieti uviedol, že Mazurek doňho následne „strčil takým spôsobom, že ako rozhodca by som udelil minimálne žltú kartu. Následne prišiel ochrankár Suja a vytrhol mi môj papier surovo z rúk.“

Padli aj vyhrážky

Zničením papiera sa však hádka neskončila. Mazurek sa síce vrátil za rečnícky pult a Žiak na svoje miesto, ale od kotlebovcov údajne dostal niekoľko varovaní.

„Počas toho, ako som si išiel sadnúť, mi páni z ĽSNS odkazovali, že toto už nemám robiť, lebo nebudem doma v bezpečí. Ako uviedol poslanec Polák, mám si vraj požiadať políciu o ochranu mojej osoby,“ píše.


Ďalšie články