Poslankyňa Tabak šla na dovolenku do Dubaja: Problém v tom nevidím

tabak1 Romana Tabak. Foto: Facebook

Poslankyňa Romana Tabak z koaličnej OĽaNO si, zdá sa, z pandémie SARS-CoV-2 ťažkú hlavu nerobí. Zrelaxovať sa odišla do Spojených arabských emirátov.

Tabak na sociálnej sieti zverejnila, že odcestovala do Dubaja. Dovolenku vraj plánovala dlhšie a snažila sa nájsť taký kompromis, aby nevymeškala žiadnu schôdzu ani zasadnutie výboru Národnej rady SR.

Výčitky pre svoje konanie nemá. Podľa vlastných slov má právo na oddych, v zahraničí sa správa maximálne zodpovedne a dodržiava všetky protiepidemické opatrenia.

„Prišla som si na dovolenku oddýchnuť a nie mediálne sa prezentovať na sociálnych sieťach,“ skonštatovala poslankyňa pre TV Markíza. Dodala tiež, že cestovanie nie je zakázané a rovnako sa zachovali aj iní politici. Róbert Fico (SMER-SD) si odskočil do Dominikánskej republiky a Richard Sulík do Dubaja.

Poslanci OĽaNO dovolenku neschvaľujú

Stranícki kolegovia napriek tomu vidia jej dovolenku negatívne. „To, že niečo môžete spraviť ešte neznamená, že to máte spraviť,“ povedal poslanec Andrej Stančík.

Podľa kolegu Tomáša Šudíka tým dáva zlý signál verejnosti. „Sklamalo ma konanie mojej kolegyne Romany Tabak. V situácii, ktorú na Slovensku máme, potrebujeme oddych všetci. Zároveň je potrebné si uvedomiť, že si to nemôžeme dovoliť. Považujem to za neúctivé voči všetkým pripojeným na pľúcne ventilácie i voči všetkým obetiam COVID-u,“ uviedol.

Excesy pani poslankyne

Nejde pritom o prvý PR prešľap, ktorým si Tabak svojím počínaním vyslúžila minimálne spýtavé zdvihnutie obočia. Nesúhlasné reakcie fanúšikov si vyžiadala napríklad fotka, ktorú uverejnila pri príležitosti Pamätného dňa obetí holokaustu a rasového násilia.

➖ Veľa krajín má vo svojej histórii momenty, ktoré by najradšej vymazali. Žiaľ, presne k takým patrí prijatie Židovského…

Uverejnil používateľ Romana Tabak Streda 9. septembra 2020

Infantilný úsmev a modelingová póza, ktorú má Tabak na fotke z berlínskeho múzea holokaustu, si vyžiadali na sociálnej sieti nahnevané emotikony od jej fanúšikov. Tí fotku označili za nevkusnú a celý príspevok sa tak minul účinku, keďže od úcty voči obetiam mal ďaleko.

Cez rúško sa dýchať nedá

V novembri minulého roku sa poslankyňa opäť postarala o rozruch. Počas príhovoru v Národnej rade ju podpredseda parlamentu vyzval, aby podišla bližšie k mikrofónu, pretože ju nebolo počuť. Tabak sa ohradila, že je to pre rúško a zároveň sa opýtala, či si ho smie dať dolu. Po upozornení, že jej tým hrozí pokuta 1 600 eur iba skonštatovala, že si ho predsa len nechá, pretože „to je moc veľa“.

Nakoniec svoj boj s rúškom predsa len vzdala. Zhodila si ho a schovala sa pod rečnícky pult, vraj aby sa „vydýchala“. V rúšku sa podľa nej nedá dlhodobo fungovať a obdivuje všetkých, ktorí ho musia nosiť pravidelne a vydržať v ňom hodiny.

Cibulková si už užíva Maledivy

Podobný príklad dáva slovenskej verejnosti bývalá tenistka Dominika Cibulková. Po tom, čo sa na verejnosť dostali informácie o tom, že sa predbehla pri očkovaní, sa na Cibulkovú zniesla vlna kritiky. Športovkyňa si chybu priznala, oľutovala ju a na pár hodín išla vypomôcť do prvej línie. Jej manžel Michal Navara, ktorý sa tiež dal zaočkovať, neurobil ani túto symbolickú službu.

Výčitky z toho, že tenistka prevzala vakcínu niekomu, kto mohol pri zvládaní koronakrízy Slovensku reálne pomôcť, ju však rýchlo opustili. Minulý týždeň už veselo postovala fotky z exotických Maledív, kam si aj s rodinou odišla vyvetrať hlavu.

V takýchto podmienkach by určite radi zrelaxovali aj zdravotníci z kolabujúcich nemocníc. Ich vylihovanie na pláži je však v nedohľadne. Občania Slovenska by si pri rozhodovaní o exotickej dovolenke mali spomenúť skôr na ľudí z prvej línie než na celebrity odtrhnuté od reality, ktoré môžu v prípade núdze rýchlo zdvihnúť kotvy a potápajúce sa Slovensko nahradiť bezpečnejším zahraničným prístavom.

View this post on Instagram

A post shared by Dominika Cibulkova (@domicibulkova)


Ďalšie články