Otváranie kostolov Krajniak politicky presadzovať nebude

Milan Krajniak Milan Krajniak. Foto: TASR/Jakub Kotian

Minister práce Milan Krajniak si vie predstaviť najprísnejšie obmedzenie pohybu cez slovenské hranice. Politik Sme rodina sa pred stredajším rokovaním vlády vyjadril aj k jeho návrhu na otváranie kostolov.

Prísnejšie obmedzenie pohybu na hraniciach bude podľa Krajniaka nevyhnutné, aby sa na Slovensko nedostala juhoafrická či brazílska mutácia nového koronavírusu.

„Podobne, ako v prvej vlne, je výrazne obmedzenie pohybu cez hranice nevyhnutné,“ podotkol Krajniak. Zároveň pripomenul, že nastolil otázku otvárania kostolov, ale podľa vlastných slov to nebude presadzovať politicky ani sa preto „hádzať o zem“.

„Každé sprísnenie opatrení na jednej strane nám umožní o trošku uvoľniť opatrenia na druhej strane. Takže aj preto sprísnenie pohybu cez hranice podporujem,“ povedal Krajniak.

Korčok: Nie je to diplomatický problém

Šéf rezortu diplomacie Ivan Korčok poukázal na to, že sprísňovanie režimu nie je diplomatickým problémom, pretože pohyb cez hranice sprísňujú aj iné krajiny. Opatrenia treba podľa neho prijímať tak, aby sa zároveň neohrozila slovenská ekonomika. Pokiaľ sa Slovensko rozhodne sprísniť svoj režim, bude úlohou ministra zahraničných vecí odkomunikovať to ostatným štátom, uviedol Korčok.

Vicepremiérka a ministerka pre investície Veronika Remišová sprísnenie režimu na hraniciach víta. „Toto je návrh, o ktorom sme konzistentne hovorili aj vzhľadom na to, že v okolitých krajinách je juhoafrická mutácia, pred ktorou by sme sa mali ako Slovensko chrániť,“ poznamenala.

(tasr, ste)


Ďalšie články