Vírus ťa dobehne, Václave, varoval ho Zeman. Klausovi dnes potvrdili covid

bývalý èeský prezident Václav Klaus Václav Klaus počas prednášky na tému: Európska únia a euro. Foto: TASR/Pavel Neubauer

79-ročný exprezident našich českých susedov patril medzi najhlasnejších odporcov nosenia rúšok a očkovania.

Informáciu o chorobe bývalého prezidenta a zakladateľa strany ODS priniesli Lidové noviny na svojom webe. Potvrdil im ju hovorca Inštitútu Václava Klausa. Klaus bol testovaný dnes popoludní. Z nemocnice sa po testovaní presunul do domácej liečby.

Klaus pre vek patril do skupiny ľudí, ktorí už mohli byť očkovaní, vyzýval ho na to aj jeho nástupca v prezidentskom paláci Miloš Zeman. „Nechaj sa očkovať, Václav, lebo vo svojom veku riskuješ, že ťa covid dobehne,“ robil si starosti už zaočkovaný prezident.

Klaus v januári vystúpil na niekoľkotisícovej demonštrácii na Staromestskom námestí v Prahe proti nariadeným opatreniam vlády a hovoril o „jednosmernom diktáte vlády“: „Chceme hlasno a jednoznačne odkázať vláde: už toho bolo dosť. Už bolo dosť všetkých zákazov a príkazov, ktoré zásadným spôsobom poškodzujú naše životy.“

„Žiadna zázračná vakcína neexistuje,“ zvolal.   

Lidovky pripomínajú, že Klaus často na verejnosti vystupoval bez rúška. Dostal dokonca pokutu 10-tisíc českých korún (390 eur) za októbrové vystúpenie bez pokrytia úst a nosu počas spomienky na vznik Československa. Bulvárny denník Blesk ho prichytil pri tom, ako bol približne hodinu v uzavretej reštaurácii bez rúška.

Zdroj: lidovky.cz, mag


Ďalšie články