Polícia potvrdila zadržanie Suchobu v Spojených arabských emirátoch

MS-2 Michal Suchoba. Foto: michalsuchoba.sk

AKTUALIZOVANÉ Interpol zadržal obvineného Michala Suchobu z akcie Mýtnik v Spojených arabských emirátoch, konkrétne v Dubaji. Informoval o tom Denník N. Informáciu už potvrdila aj polícia a Úrad špeciálnej prokuratúry.

Polícia potvrdila zadržanie Michala S., obvineného v kauze Mýtnik, ktorý sa nachádzal v Spojených arabských emirátoch (SAE). TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

„Lovci lebiek získané operatívne informácie poskytli prostredníctvom Úradu medzinárodnej policajnej spolupráce Národnej ústredni Interpol Slovensko a tí ju v rámci siete Interpol poskytli svojim partnerom v Spojených arabských emirátoch. Hľadaného muža dnes zadržali príslušníci Interpol SAE,“ povedala.

Špecializovaný trestný súd (ŠTS) vydal medzinárodný a európsky zatýkací rozkaz na Michala Suchobu v pondelok 8. februára. Národnú ústredňu Interpol Bratislava požiadalo Ministerstvo spravodlivosti (MS) SR o vyhlásenie medzinárodného pátrania po obvinenom o dva dni neskôr.

ŠTS v rámci akcie Mýtnik poslal do väzby piatich obvinených. Konkrétne exšéfa finančnej správy Františka Imreczeho, podnikateľa Jozefa Brhela, jeho brata Petra Brhela, Janu Rovčaninovú a tiež bývalého šéfa IT sekcie finančnej správy Milana Gregu. Obvinenia sa podľa polície týkajú trestnej činnosti súvisiacej s machináciami pri verejnom obstarávaní a korupciou.

Suchoba bol podľa medializovaných informácií súčasťou korupčného kolotoča, v ktorom boli pochybným spôsobom dohadzované miliónové IT zákazky daniarov súkromnej spoločnosti Allexis.

Portál Aktuality priniesol v pondelok správu o tom, že kajúcnik Ľudovít Makó vypovedal o Suchobovej snahe zaplatiť 200-tisíc eur za vybavenie previerky pre svoju firmu a aj o tom, že bývalý šéf daniarov František Imrecze bol voči Suchobovi doslova v podriadenom vzťahu.

(tasr/ste)


Ďalšie články