Vlhová dnes o ďalšiu medailu nezabojuje, vypadla z kvalifikácie

Petra Vlhová Petra Vlhová Foto: TASR/AP

Petra Vlhová sa nezúčastní paralelného obrovské slalomu na majstrovstvách sveta v alpskom lyžovaní. Do pretekov sa nekvalifikovala.

Ráno o deviatej sa mala predstaviť na červenej trati, v modrej nastúpila proti nej Talianka Marta Bassinová. Vlhová bola napokon diskvalifikovaná. Kvalifikáciu nedokončilo ďalších päť lyžiarok. Všetky skúsenejšie pretekárky ako Bassinová, Brignoneová, Worleyová, či Holdenerová nastúpia na štart o 14. hodine a zabojujú o ďalšie cenné kovy.

„Bohužiaľ, dnes to nevyšlo. Vypadla som hneď v kvalifikácii v štvrtej bráne. Trošku ma zradil materiál. Taký je šport. Aspoň si oddýchnem a pripravím sa na obrovský slalom,“ ozrejmila situáciu Vlhová na instagramovom profile.

Paralelný slalom je nevyspytateľný

Slovenská lyžiarka upozorňovala na náročnosť pretekov ešte včera, po obhajobe striebra v alpskej kombinácii.

„Nič netreba očakávať. Paralel je naozaj nevyspytateľný a môže sa stať čokoľvek,“ uviedla Vlhová pre RTVS.

Na doterajších majstrovstvách sveta Slovenka získala jednu striebornú medailu. Do konca šampionátu ju čakajú ešte dve disciplíny, obrovský slalom a slalom.

„Nie je to samozrejmosť, je to veľký boj získať medailu. Samozrejme, trošku opadla tá nervozita. Už môžem ísť s takým pokojom na tie technické disciplíny a na paralelný slalom,“ povedala v rozhovore pre RTVS.


Ďalšie články