Prieskum: Iba malá časť Slovákov sa určite nechce zaočkovať

Oèkovanie pedagogických zamestnancov v Trenèíne Zdravotníci z Fakultnej nemocnice Trenčín začali s očkovaním pedagogických zamestnancov proti ochoreniu COVID-19 v Trenčíne v nedeľu 14. februára 2021. Foto: Radovan Stoklasa/TASR

Proti ochoreniu COVID-19 sa určite chce dať zaočkovať 39,6 percenta ľudí. Proti očkovaniu nie je 38,5 percenta opýtaných, momentálne však ešte váhajú.

Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre televíziu Markíza, ktorý bol realizovaný od 12. do 19. januára na vzorke 1005 respondentov.

Určite sa nechce dať zaočkovať proti ochoreniu 18,9 percenta respondentov. V prieskume sa tri percentá ľudí nevedelo k tejto otázke vyjadriť.

Priepastné rozdiely pri voličoch jednotlivých strán

Najviac ľudí ochotných podstúpiť očkovanie je medzi voličmi koaličnej OĽaNO a to až 63,3 percenta. V tesnom závese sa nachádzajú voliči SaS so 60,6 percentami.

Medzi voličmi strany Za ľudí si plánuje pichnúť očkovaciu látku proti koronavírusu 54,1 percenta opýtaných a u voličov hnutia Sme rodina to podľa prieskumu Focus-u bude 50,6 percenta.

Ochota zaočkovať sa je pomerne nízka u voličov opozície. Pri prieskumovo najsilnejšom Hlas-SD hovoríme o údaji 40,4 percenta, pri Smere 27,6 percenta a pri ĽSNS 10,6 percenta.

(tasr/ste)


Ďalšie články