Televízne tipy: Cyril a Metod v Slovenskom panteóne

cyril a metod Slovenský panteón. Foto: ČSFD

V nedeľu si nenechajte ujsť siedmu časť Slovenského panteónu a na deň zaľúbených sme vybrali romantickú drámu.

Film pre pamätníkov na Jednotke začne o 16:35, pôjde o snímok Smrť prichádza v daždi v hlavnej úlohe s Ladislavom Chudíkom. Úradník Holeš odchádza z domu k svojej milenke. Po príchode domov nájde svoju manželku mŕtvu. Zároveň z bytu zmizlo 10-tisíc korún. Holeš sa stáva jedným z podozrivých. Podozriví sú aj susedia, ktorí si prišli požičať práve zmiznuté peniaze. Všetko bude vyšetrovať kapitán Jakubec a poručík Michalko.

Film Smrť prichádza v ďaždi. Foto: ČSFD

Na nedeľu sa môžete tešiť aj na pokračovanie dokudrámy Slovenský panteón. Táto, už siedma časť bude o Cyrilovi a Metodovi, ktorí prišli na Veľkú Moravu a zmenili naše dejiny. Cyril vytvoril nové písmo hlaholiku a ako prvý preložil do slovanského jazyka časti Biblie a texty bohoslužieb. Pri jednaní s pápežom dosiahli svoje základné požiadavky, a to založenie školy a uznanie staroslovienčiny ako štvrtého liturgického jazyka. Zaujme aj herecké obsadenie, Cyrila a Metoda si zahrali Ady Hajdu a Kamil Mikulčík. Po dukudráme pôjde na Jednotke ďalší film venovaný Cyrilovi a Metodovi.

Na Dvojke je na nedeľu pripravený ruský film Zmiznuté impérium o 21:15. Dvaja kamaráti Sergej a Stepan začínajú študovať na univerzite. Podobne na tej istej univerzite začína študovať aj mladá Ľuda. Sergej s Ľudou začne chodiť a vedú taký taliansky vzťah. Hádajú sa, rozchádzajú a znova uzmierujú. Pri svojich osobných problémoch si nevšímajú, že krajinu, v ktorej žijú, už čoskoro postihne osud zmiznutých impérií.

A keďže v nedeľu je aj sviatok zamilovaných, tak na Doma je o 20:30 pripravená romantická dráma Tajomstvo lásky. V malom mestečku pracuje veterinár Travis, ktorý má u žien veľký úspech. Do vedľajšieho domu sa nasťahuje študentka medicíny Gabby, ktorej Travis lezie poriadne na nervy. Po odchode jej priateľa si k Travisovi ale našla cestu. Začnú sa spolu stretávať a časom sa do seba zamilujú. V tom sa vracia Gabbyin priateľ, ktorý ju požiada o ruku. Gabby teraz stojí pred veľkým rozhodnutím.


Ďalšie články