Herečka zo seriálu Mandalorian varovala pred nenávisťou voči republikánom. Vyhodili ju

Gina Caranová. Foto: reprofoto/Youtube Gina Caranová. Foto: reprofoto/Youtube

Jedna z hviezd seriálu Mandalorian na Twitteri opísala, aké je to byť republikánom v dnešnej Amerike a prirovnala tamojšiu politickú klímu k nenávisti, ktorá eventuálne viedla k zločinom nacistického režimu v Nemecku. V spoločnosti Lucasfilm skončila.

Herečka a zápasníčka Gina Caranová, známa z filmu Deadpool alebo z vedecko-fantastického seriálu Mandalorian, sa stala obeťou kultúry rušenia, takzvanej cancel culture. Pre svoj príspevok na sociálnej sieti Twitter, v ktorom prirovnala súčasnú politickú klímu v USA k počiatkom nacistickému teroru voči Židom, si už v spomenutom seriáli nezahrá.

„Židia boli v uliciach bití svojimi susedmi… dokonca i deťmi, nie nacistickými vojakmi. Pretože dejiny sú zjednodušené, mnoho dnešných ľudí si neuvedomuje, že keď sa chcú dostať do bodu, keď mohli nacistickí vojaci zhromaždiť tisíce židov, musela vláda prv presvedčiť ich vlastných susedov, aby ich nenávideli, jednoducho preto, že sú Židia,“ napísala herečka.

„V čom je iné nenávidieť niekoho pre jeho politické názory?“ Pýta sa ďalej v príspevku zo stredy 10. januára, ktorý neskôr vymazala. Tento jej text sa totiž nestretol s pochopením a na Twitteri sa zdvihla vlna kritiky.

Vyhoďte ju!

Caranová je podporovateľka republikánov a Donalda Trumpa a jej kritika správania demokratov či liberálov tak v ľavicovo-liberálnom Hollywoode vskutku na úrodnú pôdu nepadla. Mienkotvorné médiá informovali, že Caranová prirovnala situáciu republikánov v USA ku skúsenosti Židov z nacistického Nemecka. Mnoho ľudí začalo volať po jej vyhodení, čo sa aj podarilo, nakoľko len pár hodín neskôr spoločnosť Lucasfilm oficiálne zrušila Caranovej pracovný pomer.

„Gina Caranová v súčasnosti nie je zamestnaná spoločnosťou Lucasfilm a nemáme pre ňu žiadne budúce plány,“ uviedol hovorca spoločnosti a označil jej vyjadrenie za „otrasné a neakceptovateľné“. Obdobným spôsobom sa jej zbavila aj herecká agentúra UTA.

Situácia v USA sa, samozrejme, s hrôzami z čias z nacizmu porovnávať nedá. Z Caranovej slov však celkom nevyplýva, že by niečo také herečka tvrdila. Vo svojom príspevku skôr varovala pred tým, k čomu nenávisť ku skupinám obyvateľstva môže viesť.

Mnoho ľudí sa pritom herečky zastalo. V komentároch na sociálnych sieťach viacerí vyzývali na bojkot alebo zrušenie predplatného pre službu Disney Plus – spoločnosť Disney totižto vlastní spoločnosť Lucasfilm. Na Twitteri sa v prospech Caranovej vyjadril aj republikánsky senátor Ted Cruz.

„Texasanka Gina Caranová zbúrala bariéry vo vesmíre Hviezdnych vojen: nebola princezná, nebola obeť, nie nejaký emocionálne mučený Jedi. Hrala silnú ženu, ku ktorej mohli dievčatá vzhliadať. Bola dôležitá preto, aby boli Hviezdne vojny opäť zábavné. Samozrejme, Disney ju zrušil,“ napísal Cruz.


Ďalšie články