Spolumajiteľ kaviarne z centra Trenčína Lukáš Sládkovič a prevádzkarka zariadenia Adriana Oravcová sa napriek pandemickým obmedzeniam a plieneniu vlastných úspor nevzdávajú, prispôsobujú sa zmenám. Čerpajú vládnu pomoc, i keď tá niekedy vyzerá skôr ako zdroj na to, aby mali čím platiť štátu späť. Od vlády by privítali zásadnejšie zmeny, napríklad zníženie dane z pridanej hodnoty v gastronómii.  

Ktoré formy štátnej pomoci v čase pandémie využívate?

Sládkovič: Využívame Prvú pomoc plus od ministerstva práce, poskytnutie finančného príspevku pre podniky v oblasti cestovného...

Zadajte váš email a čítajte mesiac zadarmo alebo sa prihláste do svojho účtu.

Zdieľať

To najlepšie
zo Štandardu

Štandard

Prihláste sa na odber
najlepších článkov týždňa
na denníku štandard.