Mazurekovci zakladajú novú stranu. Platia ich Židia, odkazuje druhý breh

Milan Uhrík a Milan Mazurek. Foto: Facebook/Ondrej Ďurica Milan Uhrík a Milan Mazurek. Foto: Facebook/Ondrej Ďurica

Partia poslancov, ktorá nedávno opustila Kotlebovu stranu, avizuje založenie samostatného politického subjektu.  

Poslanec Milan Mazurek to uviedol v relácii Politicky nekorektne na Kulturblogu. Upozornil na to dnes portál Aktuality.sk.

Inteligentná politika sa vraj v takejto strane robiť nedá, povedal Mazurek v relácii, kde nedávnych spolustraníkov označil za „primátov“.

„Pracujeme na tom, aby sme mohli priniesť alternatívu, aby tu bola národná, kresťanská a sociálne orientovaná strana, ktorá bude odborná, slušná a razantná,“ povedal Mazurek.

Nová strana by mala odstrániť nedostatky, ktoré sa vyčítali ĽSNS. Chceli by mať „kvalitný program“ a vymaniť sa z politickej izolácie.

Podpora v ich doterajšom voličskom zázemí nie je jednoznačná. Niektoré komentáre pod reláciou Mazureka nazvali „sopliakom“, iní jeho doterajší podporovatelia sú sklamaní z rozptyľovania voličskej podpory.

Aktuality si všimli aj reakciu oblastného predsedu v Bánovciach nad Bebravou Antona Grňa. Mazureka s ďalším odídencom europoslancom Milanom Uhríkom nazval „potkani zaplatení Židmi“. Mazurek sa vraj „zaľúbil do Ireny Bihariovej“, predsedníčky Progresívneho Slovenska.

Stranu nedávno okrem Mazureka a Uhríka opustili aj poslanci Ondrej Ďurica, Miroslav Suja, Eduard Kočiš a Miroslav Urban. Odišli potom, ako Kotleba bez ich vedomia nechal zmeniť stanovy, ktoré ho spravili fakticky neodvolateľným vodcom strany.

(mag)


Ďalšie články